Tipy na gastroakce: delikátní chutě, ramen a další

Gastroakce a festivaly se pomalu rozjíždějí! Už se těšíte, až bude teplo a vy se s nějakou dobrotou posadíte do trávy? :) Už jen chvíli! Teď tu pro vás máme tipy na akce, které vás budou bavit už v březnu.

Manifesto Market zahajuje novou sezonu a chystá se růst

Minulý týden znovu otevřel své brány Manifesto Market, nedávno oceněný titulem Obchodník roku za nejlepší zákaznický zážitek. V upraveném prostoru doplněném o iglú, zbrusu nový nábytek stack od české značky mmcité i o zelené instalace olivovníků a citrusovníků z dílny Haenke, budou návštěvníci vítáni po celý tento rok na gastronomické i hudební zážitky. V Manifestu budou nadále působit nejoblíbenější jména – Matteo de Carli, Poké Haus a Vinohradský pivovar čepující do skla – a přibude k nim Chu Yakitori šéfkuchaře Levitate Christiana Duy Chu, QQ Asian Kitchen, bar Le Valmont Bubbles Bar nebo autentická neapolská pizzerie Da Antonio. Rok 2019 bude ve znamení digitální evoluce, rozšíření Manifesta a unikátních zážitků.

Ramen týden v restauraci Sia

Kuchařský tým podniku pod vedením šéfkuchaře Jiřího Štifta servíruje v termínu 20. až 27. března čtyři druhy asijské pochoutky ramen. Základem budou rozdílné vývary doplněné o netradiční suroviny s rukopisem celé restaurace. Kdo na konci března ochutná všechny čtyři rameny, získá titul Ramen Master. Ramen je jeden z nejoblíbenějších a nejrozšířenějších asijských pokrmů, je to silný vývar s nepostradatelnými nudlemi. Vedle tradičního vývaru z vepřového masa může být ramen také z hovězího, z drůbeže, z ryb a mořských plodů nebo dokonce vegetariánský. „Nechceme se s nikým dohadovat, jak se má správný ramen vařit a jak má vypadat. Variant jsou stovky a každá restaurace má svůj tajný recept. Jeden z našich netradičních ramenů bude se soba nudlemi, podávaný s lososem, se shiitake houbami a vaječnou omeletou,“ popisuje šéfkuchař Jiří Štift.

Unexpected Food Festival

Přijďte od čtvrtka 21. března do neděle 24. března do Centra Chodov a užijte si food festival plný chutí. Můžete se těšit na ochutnávky zdarma, speciální slevové nabídky do restaurací i kuchařské show v podání Marka Raditche, Marka Fichtnera, Miroslava Kaliny, ale i Marty Jandové, Jitky Schneiderové či Renaty Czadernové. Nechybí ani zajímavý doprovodný program, během kterého si můžete užít i vaření foodblogerek – Smooth & Cooking, S Klárou v kuchyni, Cat & Cook nebo Cukrfree.

Festival delikátních chutí

V sobotu 23. března opět zaplaví tradiční i netradiční pokrmy z různých koutů světa Novoměstskou radnici a její okolí. Festival vstupuje už do své páté sezony a v duchu očekávání jara bude tentokrát hodně čerstvý a svěží. Pojďme si po zimě napumpovat novou energii do žil a pořádně si nacpat břicha! Čeká na vás poke, smoothie bowls, dim sum knedlíčky, speciality z avokáda, čerstvé kozí a ovčí sýry, mořské plody, pořádné kusy masa z grilu a tak dále a tak dále.

PŘIPRAVILA TEREZA PÁNKOVÁ

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty