Blíží se 9. ročník BEKO Prima FRESH festivalu nabitého skvělým jídlem i vybraným pitím!

BEKO Prima FRESH festival má za sebou už osm velmi úspěšných sezon, během nichž se stal vůbec největším a nejoblíbenějším gastro festivalem u nás. Každý rok jej navštívilo průměrně 100 000 obdivovatelů gastronomie a ani program 9. ročníku BEKO Prima FRESH festivalu nenechá nikoho na pochybách, že i letos půjde doslova o festival plný chutí!

Stejně jako v předchozích letech se odehraje hned v několika městech: v Plzni o víkendu 18.−19. 5., Liberci nově v pátek a sobotu 24.−25. 5. a Pardubicích o víkendu 15.−16. 6. a pokaždé s sebou přiveze zajímavé tváře. Vařit bude milovaný i obávaný Šéf Zdeněk Pohlreich. Těšit se můžete na Romana Vaňka z Pražského kulinárního institutu, ale třeba i šéfredaktorku časopisu Prima FRESH Kláru Michalovou nebo kuchařské show osobností z obrazovek FTV Prima, jež si stejně jako vy nenechají ujít možnost poznávat nové chutě nebo něco nového se naučit. Protože pro mnohé z nich je vaření vášeň!

Vyhlášené restaurace i hmyzí dobroty

Součástí festivalu bude přehlídka předních českých restaurací, stejně jako soutěž o titul nejlepší Restaurace BEKO Prima FRESH festivalu 2019! Na každém rohu, u každého stánku najdete ochutnávky z originálních bister, burgerů, ohromí vás nabídka pouličních, často exotických jídel z food trucků, zúčastnit se budete moci workshopů, zhlédnout ukázky klasického vaření nebo – seberete-li odvahu – ochutnat něco z entomofágie („hmyzího vaření“), o níž se mluví jako o vaření budoucnosti. A nejen hmyz vás dostane do kolen, umíte si třeba představit, co se skrývá pod pojmem extrémní catering?

Farmářské trhy a lokální potraviny

„Protože chceme návštěvníkům festivalu nabídnout opravdu jen to nejlepší, máme pro ně připravené také farmářské trhy, kde budou moct nakoupit čerstvé regionální potraviny nebo ochutnat čistě lokální delikatesy. A 9. ročník BEKO Prima FRESH festivalu bude navíc zcela ekologický! Proto mimo jiné opouštíme jednorázové plastové nádobí a připravujeme ekologičtější variantu,“ uvádí Aleš Pýcha, marketingový ředitel FTV Prima, podle kterého tohle nejsou zdaleka jediné novinky, které BEKO Prima FRESH festival nachystal pro tento rok.

BEKO Prima FRESH festival je rodinný festival

„BEKO Prima FRESH festival je veskrze rodinný festival. Pro děti všech věkových kategorií jsme proto připravili speciální Dětskou zónu s workshopy vaření pro děti, s přípravou jednoduchých svačinek či smoothies, se soutěžemi, přednáškami a vystoupeními populárních dětských skupin,“ vypočítává Aleš Pýcha, na co se můžete těšit i s těmi nejmenšími návštěvníky. Ty velké zase potěší zbrusu nová Pivní zóna vedená předními českými sládky a ukotvená ve velkém stanu s prostorem pro živou muziku. Nová Vinařská zóna na vás bude čekat s degustacemi z českých a moravských vinařství. Pro milovníky kávy tu budou show nejlepších českých baristů, pro znalce kvalitního tvrdého alkoholu zase Barová zóna podkreslená hudebním doprovodem několika DJs. A to všechno pak zastřeší maximální pohodlí v zázemí i prostory k odpočinku, které se hodí po každém dobrém jídle. Tak kde se uvidíme s vámi? Bude to v Plzni (o víkendu 18.−19. 5.), v Liberci (v pátek a sobotu 24.−25. 5.) nebo v Pardubicích (o víkendu 15.−16. 6.)? A až se rozhodnete, nezapomeňte si na festival.fresh.iprima.cz včas zajistit své vstupenky!

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty