2 tipy na akce, kde řádně oslavíte sv. Patrika

Když se slaví sv. Patrik, v hospodách často najdete zelené pivo – stejně jako před Velikonoci! Věděli jste ale, že do tradiční irské gastronomie patří i ústřice? Ty, ale i mnoho dalšího můžete ochutnat během tematických víkendových akcí. Cheers!

Oslavy sv. Patriky plné hudby, kultury a irské gastronomie

Oslavy irského svátku svatého Patrika, které jsou tradicí mnoha světových velkoměst, si v posledních letech našly své místo také v České republice. Letos budou dokonce dvoudenní. O víkendu 16. a 17. března se můžeme těšit na propojení české scény s irskými kulturními hodnotami a typickými formami umění. Základem bude živá hudba, různá kulturní vystoupení, workshopy, irská gastronomie a také průvod Prahou. Slavit se nebude jenom v hlavním městě, ale také na více než 600 místech v celé zemi.

V loňském ročníku Tour svatého Patrika byl největší novinkou irský průvod, v letošním je to pak důraz na irskou gastronomii. Zajímá vás, jak chutnají tradiční i méně známé irské speciality? Masa, burgery, omáčky… ty vás asi nepřekvapí, ale věděli jste, že typickým irským jídlem jsou také ústřice? A jak chutnají například s nejprodávanější irskou whiskey Jameson či vybranými pivními speciály? Pak určitě zavítejte na street food festival Náplavka Street Food, který se koná od 10. do 18. hodiny na smíchovské náplavce. Po cestě tam či nazpět se určitě zastavte v Tančícím domě, ten bude speciálně zeleně nasvícen a můžete se pokochat krásným výhledem na Prahu.

Den sv. Patrika v Hard Rock Cafe

Hard Rock Cafe Praha oslaví Den svatého Patrika časově limitovanou nabídkou plnou chutí inspirovaných Irskem. Do 17. března nabídne svým hostům u příležitosti oslavy tohoto tradičního irského svátku lahodný St. Paddy’s Shake s vodkou, krémovou vanilkovou zmrzlinou a sušenkami. V tomto božském drinku najdete také mátovou příchuť a celý drink je zakončen šlehačkou s bílou čokoládou a speciálním zdobením. Kromě shaku si můžete objednat i speciální burger s omáčkou z piva Guiness.

Oslavy vyvrcholí 17. března, kdy bude v Hard Rock Cafe Praha připraven speciální doprovodný program.

PŘIPRAVILA TEREZA PÁNKOVÁ

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty