Jen 100% semolina neboli kvalitní mouka ze speciální tvrdé pšenice (triticumdurum) zaručuje, že těstoviny právě z této nejkvalitnější mouky se i při mírném překročení doporučené doby varu nerozvaří a po vychladnutí se neslepí.
Adriana – těstoviny v nejvyšší možné kvalitě ze 100% semoliny
Jedním z důkazů kvality značky Adriana je i vítězství v kategorii těstovin „VOLBA SPOTŘEBITELŮ 2013“, které získala v dubnu tohoto roku.
Věříme, že jídlo by nemělo sloužit jen pro zahnání hladu, ale měli bychom se po něm cítit dobře a mělo by přinést povznášející pocit příjemného „uspokojení“. Večeře by neměla být pouze krátký závěr dne, ale měla by být zároveň i příležitostí k tomu se setkat s blízkými lidmi a přáteli a společně si jídlo náležitě užít.
Styl může mít každý, jde o to objevit ten váš.
Každý z nás rád objevuje nové chutě a získává nové zkušenosti. Poznejte proto nejširší portfolio kvalitních těstovin Adriana, které nabízí 22 tvarů těstovin v novém stylovém balení.
PRODUKTOVÉ PORTFOLIO
Značka Adriana nabízí originální a zároveň nejširší produktové portfolio, kde najdete jak známé a oblíbené tvary, tak tvary nové a zajímavé i moderní.
Objevte geometrii těstovin ve 22 atraktivních tvarech a to ve třech produktových řadách –
CLASSICA, TRICOLORE, 2 MINUTI
CLASSICA
SPAGHETTI
Jednoduchý tvar špaget umožňuje zvýšit chuť a skvěle doplní jakýkoliv pokrm. Jsou výborné buď s rajčaty nebo jako příloha k masovým pokrmům. Namotejte si je pečlivě na vidličku, aby zůstaly plné omáčky a vytvořily tak chutnou kombinaci.
BUCATINI
Díky otvoru uprostřed těstovin vás čeká výjimečný chuťový požitek. Omáčka se dostane do dutin bucatin totiž již během přípravy. Jsou tak vynikající v lehké kombinaci s jakoukoliv omáčkou, včetně těch smetanových.
LINGUINE
Linguine jsou dlouhé a zploštělé, takže mastné či řídké omáčky mohou snadno stékat po stranách. Bezkonkurenční jsou s pestem, případně s mořskými plody.
FARFALLE
Farfalle ve tvaru elegantního motýla jsou na pohled krásné. Hodí se pro pikantní, krémové nebo zeleninové omáčky. Farfalle jsou také perfektní jako součást těstovinového salátu. Ideální kombinace těchto těstovin a zeleniny zaručuje vizuální i chuťový zážitek.
QUADRETTI
Plochý tenký čtvercový tvar Quadretti je ideální pro zapékané těstoviny. Jednoduše přidáme maso nebo zeleninu a zalejeme omáčkou. Pro odlehčený pokrm je vhodné použít krůtí maso a smetanový sýr.
CRESTE DI GALLO
Zajímavý tvar v podobě kohoutího hřebínku je oblíbený mimo jiné i pro zapékání. Tento tvar dobře absorbuje omáčku, která se drží jak uvnitř, tak i na zvlněném hřebínku. Nejchutnější jsou s omáčkou carbonara nebo lehkou rajčatovou omáčkou. Záleží, co preferujete právě vy.
GOBETTI RIGATI
Trubkovitý tvar gobetti zadržuje dobře omáčku uvnitř. Slouží jako úžasná příloha k větším kouskům masa. Pro ještě lepší chuťový zážitek se doporučuje kompletní jídlo zapéct v troubě.
CORNETTI RIGATI
Tyto tradiční těstoviny jsou velmi oblíbené s rajskou omáčkou nebo popřípadě smetanovou omáčkou. Díky svému dutému tvaru zachycují omáčku jak vevnitř, tak i na povrchu, kde tomu napomáhají vnější drážky. Používají se jako příloha k jídlu, kterému dodají nečekaně intenzivní chuť.
GNOCCHI
Těstovinové gnocchi ve speciálním vydutém tvaru zajistí vašemu pokrmu plnou chuť. Jakákoliv omáčka se v nich drží jako v mističce a každé sousto je tak chutné. Ideální součást pokrmů s krémovou omáčkou a nadrobno nakrájenou zeleninou.
PENNE
Okamžitě rozeznatelné a velmi oblíbené. Trubkovitý tvar s vnějšími drážkami pojme ještě více omáčky, takže každé sousto je božské. Můžete je podávat s masem, zeleninou, sýrem nebo bešamelovou omáčkou.
FUNGHETTO
Elegantní a speciální tvar funghetto zachycuje omáčku ve své spirále, takže každé sousto je šťavnaté. Hodí se nejlépe ke smetanové omáčce, se kterou vytvoří lákavé jídlo. Hodí se však i k omáčce s masem či rybou.
TAGLIATELLE CORTE
Tagliatelle corte je tvar širokých krátkých nudlí. Bývají nejlepší ve směsi s hustou omáčkou podávanou se sýrem nebo s omáčkou na tomatové bázi s kousky masa, společně vytvoří výborné syté jídlo.
TORTIGLIONI
Značně velké otvory v tomto tvaru zachytí kousky masa i zeleniny z jakékoliv omáčky. Vynikající tvar se zakroucenými rýhami vám tímto dává důvod pro přípravu báječného jídla.
PAPPARDELLE CORTE
Tvarem připomínají vlající stuhu. Z pappardelle corte lze vytvořit spoustu znamenitých pokrmů. Plochý tvar a hladký povrch těchto těstovin je univerzální pro pokrmy s omáčkou, která ulpí po celém jeho vnějším povrchu. Tento tvar může být zároveň i báječným doplňkem v nějaké lehčí polévce.
TORTI
Téměř každý zbožňuje torti. Spirálovitý tvar je nejen zábavný, ale dokonale drží omáčku. Hodí se pro nejjednodušší, ale i ta nejdůmyslnější jídla. Užijte si je s rajčaty a čerstvou zeleninou třeba za studena v salátu.
ELICHÉ
Tyto velké kroucené těstoviny jsou prostě úžasné. Jejich plnější tvar dává jídlu kromě výborné chuti i eleganci. Jsou vhodné k podávání s krevetami, hráškem a čerstvými rajčaty nebo s hutnou omáčkou.
CAVATAPPI
Tvar plný záhybů udrží omáčku na povrchu těstovin a tím pokrm dosáhne pozoruhodné chuti a aroma. Cavatappi jsou určeny pro jednoduché recepty. Vyniknou totiž na vašem talíři.
FILINI
Filini jsou vynikající do polévek. Stačí je přidat do polévky pár minut před podáváním, aby se nerozvařily. Vlasové nudle oživí nejzákladnější vývar či bujón a vytvoří klasickou sytější polévku.
STELLE
Tyto malé hvězdičky, stelle, dodají jemný styl jakékoliv polévce. Přidejte je uvařené do vývaru až těsně před podáváním. Tím zamezíte jejich rozvaření a hvězdy uvidíte na svém talíři v plné kráse.
ALFABETO
Písmenka působí překvapivě v každé polévce. Tajemná zpráva může vzniknout na jakékoliv lžíci. Pojídání polévky je tak spojeno se zábavou, kterou ocení nejen děti.
TRICOLORE
PENNE TRICOLORE
Penne tricolore jsou vyrobeny ze semoliny v kombinaci s rajčaty a špenátem. Jejich hezké barvy vyniknou hlavně v salátech. Zvrásněný povrch těstovin zajišťuje, že na nich ulpí jakákoliv zálivka i olivový olej.
TORTI TRICOLORE
Torti tricolore kombinované s čerstvou zeleninou vytvářejí společně pohledné pestrobarevné saláty. Také se z nich dá připravit nákyp, který je oživen barvami. Případně přidejte jen rajčatovou omáčku pro rychlé, jednoduché a lehké chutné jídlo.
2 MINUTI
SPAGHETTI 2 MINUTI
Špagety dlouhodobě zůstávají nejoblíbenějším tvarem těstovin. Snadno s nimi vykouzlíte bleskovou večeři, stačí uvařit těstoviny a vmíchat do nich pesto nebo tuňáka v oleji s trochou citronu, a máte hotovo! Velkou výhodou u tohoto typu špaget je mnohem rychlejší příprava.
TORTI 2 MINUTI
2minuti torti jsou určeny pro pohodlné extra rychlé vaření těstovin. Vyrábíme je s velkou péčí, aby nebyla porušena textura a chuť těchto jemných těstovin. Slouží pro skutečně velmi rychlou přípravu jednoduchých pokrmů s olivovým olejem nebo rajčatovou omáčkou.