Speciály

Super recepty na lehké jarní těstoviny

Těstoviny jsou celoročně oblíbená surovina. Mění se jen způsob přípravy podle sezony. Zatímco v zimě vedou smetanové omáčky a masová ragú, na jaře a v létě se přirozeně odlehčuje...

Jakmile se začně venku dělat hezké počasí, tělo si začně přirozeně žádat lehčí jídla plná zeleniny. A týká se to i pokrmů z těstovin. V zimě si dopřáváme těžší a tučnější jídla plná smetany, sýrů a masa. Jaro vnese na talíře více zeleně, ryb a bylinek.

Příprava těchto jídel je i časově méně náročná, není potřeba žádné dlouhé dušení omáček nebo zapékání v troubě. Stačí na pánev hodit křehkou jarní zeleninu, lehce orestovat, přihodit kousek ryby nebo pár krevet a za chvilku máte na stole fantastickou lahůdku.

Používají se také různá pesta, ať už klasické bazalkové nebo hit současných dní – pesto z medvědího česneku. To pak stačí jen uvařit těstoviny a vmíchat do nich hotové pesto, případně přikrájet pár syrových cherry rajčátek a máte hotovo. Takové těstoviny chutnají dobře i zastudena – jako odlehčený těstovinový salát.

Vybrali jsme pro vás spoustu originálních receptů na těstoviny, které dodají šmrnc vašemu jarnímu jídelníčku. Který z nich vyzkoušíte jako první?

Recepty