3 tipy na zajímavé gastroakce: otevřené sklepy, proseccofest a culinary cinema

Gastroakce se pomalu znovu rozjíždějí, a proto tu dnes máme jeden speciální článek. Vybrali jsme pro vás tři zajímavé eventy, které se konají v nadcházejím období. A věříme, že jakožto milovníci jídla a dobrého pití si určitě vyberete.

Otevřené sklepy v Mikulčicích

Ani běsnění ničivého tornáda nedokázalo srazit Mikulčice na kolena. Přestože byla zničena velká část obce a vinic, místní vinaři se rozhodli i letos uspořádat tradiční akci Otevřené sklepy. Na návštěvníky se budou těšit již 21. srpna, ve třech sklepních lokalitách. Mikulečtí vinaři tím chtějí ukázat, že přes obrovské materiální i lidské ztráty, se život v Mikulčicích nezastavil a skvělé víno se zde bude vyrábět i dále. Zároveň tím chtějí poděkovat všem, kteří přijeli pomoci nebo přispěli do finančních sbírek. A protože pro řadu z místních obyvatel je výroba vína také obživou, bude mít letošní ročník i další rozměr.

Cena individuální vstupenky v předprodeji činí 700 Kč, na místě pak 800 Kč. Zahrnuje neomezenou degustaci, skleničku, katalog, ale také tři stokorunové kupóny (300 Kč) na nákup vína.

Vinice u Pražského hradu přivítají Proseccofest

Lehké, podmanivé, osvěžující, šumivé s typicky italským espritem a elegancí. Takové je Prosecco, které si získalo miliony fanoušků po celém světě. Právě oslavu Prosecca přivítají první zářijový víkend vinice pod Pražským hradem.

Italskou atmosféru se skleničkou šumivého vína z vyhlášené italské oblasti Prosecco si můžete vychutnat 4. až 5. září v areálu Svatováclavské vinice a Villy Richter na Pražském hradě. Svá šumivá vína zde tentokrát představí jeden z nejvýznamnějších italských producentů, Serena Wines, který letos slaví 140 let od svého založení.

Culinary Cinema v programu MFF Praha

Součástí programu 28. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Praha – Febiofest je již posedmé speciální sekce Culinary Cinema, která propojuje aktuální kinematografickou tvorbu s jedinečným kulinářským zážitkem. Exkluzivní filmově-kulinární večer 18. září nejprve naservíruje dokument Funke o americkém šéfkuchaři Evanu Funkeovi, jehož „majstrštykem“ se staly vlastnoručně vyráběné těstoviny. Po projekci v kině Cinema City Slovanský dům se bude podávat tematická večeře v Restauraci Obecní dům.

Autory delikátního čtyřchodového menu jsou šéfkuchař Tomáš Juřík, executive chef sítě La Collezione, která do České republiky přináší autentické italské pokrmy a produkty, a šéfkuchař vyhlášené italské restaurace La Finestra in Cucina Patrik Fréhar. První tři chody menu VIVA BOLOGNA! nabídnou: Tortellini plněné mortadellou v silném masovém vývaru s lanýži, Orecchiette grandi s ragù, Bucatini Cacio e Pepe a závěrečný chod WE DO SPEAK AMERICANO – to bude zmrzlina z guanciale s arašídovým parfait a višněmi Amarena. Vstupenka v ceně 1 790 korun zahrnuje vstupenku do kina i na večeři.

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty