Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Citronový koláč

6-8 porcí
do 2 hodin
Citronový koláč
Citronový koláč Autor: Hermína / Prima
Reklama

Sledujte novou kulinární show Teď vaří šéf! se Zdeňkem Pohlreichem každou neděli od 18.00 na Primě!

Všechny recepty z 4. dílu s tématem VEJCE najdete v novém speciálu, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".

Suroviny (6-8 porcí)

Na náplň:

Reklama

Postup

  1. Suroviny na těsto smíchejte dohromady a na pomoučněném vále vypracujte těsto. Zabalte ho do fólie a dejte na hodinu do lednice.
  2. Odpočinuté těsto vyválejte do tenka a přendejte do dortové formy, vymačkejte do stran, aby bylo těsto po celé formě. Na těsto položte pečicí papír a vysypte fazolemi, rýží nebo čočkou. Těsto díky tomu zůstane ve tvaru formy. Pečte při 180 °C asi 20 minut. Poté z těsta odstraňte pečicí papír s fazolemi a dejte ho dopéct ještě na 10 minut.
  3. Mezitím připravte náplň. Do mísy vyklepněte 9 vajec a rozmíchejte. Přidejte citronovou kůru a šťávu z 5 citronů, cukr a smetanu. Směs přendejte do vodní lázně a pomalu zahřívejte, čímž náplň mírně zhoustne.
  4. Poté ji nalijte do upečené formy a v troubě zapékejte asi hodinku při 120 °C.
  5. Vychladlý koláč posypte moučkovým cukrem a ten opalte pistolí, až zkaramelizuje a získá zlatavou barvu.
Reklama

Citronový koláč Foto:

Citronový koláč                                                                                                 Foto: Hermína / prima

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama