Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Churros s čokoládou

4 porce
do 30 minut
Churros s čokoládou
Churros s čokoládou Autor: Thinkstock
Křupavá španělská pochoutka se servíruje s horkou čokoládou k namáčení. Vychutnejte si tyhle sladké „koblížky“ k ranní kávě nebo když vás honí mlsná.
Reklama

Suroviny (4 porce)

Churros

Reklama

Postup

  1. Máslo, mouku, nastrouhanou pomerančovou kůru, cukr, špetku soli a vodu dejte do hlubšího hrnce a na mírném ohni začněte mícháním spojovat suroviny do celistvé hmoty. Pokračujte asi 3 minuty, dokud se máslo nerozpustí a těsto se začne odlepovat od stěn hrnce.
  2. Těsto přendejte do mixéru, přidejte vajíčka a jemně promixujte. Hmotu vraťte zpátky do hrnce a při mírné teplotě pokračujte s mícháním asi 2 minuty, dokud se těsto více nezpevní a nezhoustne.
  3. Připravenou hmotu vložte do zdobícího sáčku s hvězdičkovou koncovkou (pokud ho nemáte, použijte plastový sáček, kterému ustřihnete růžek). Ve vysokém hrnci si rozehřejte olej, do kterého postupně vytlačujte těsto. Churros smažte asi 3 minuty, dokud nezezlátnou. Vyjměte je a obalte v krupicovém cukru smíchaném s trochou skořice.
  4. Na čokoládu smíchejte škrob s trochou šlehačky a důkladně rozmíchejte, abyste ve směsi neměli hrudky. Čokoládu nalámejte na kousky a se zbylou šlehačkou dejte do kastrolku a při nízké teplotě nechte rozpustit. Přidejte rozmíchaný škrob, zvyšte teplotu a za stálého míchání nechte zhoustnout. Poté odstavte z ohně, případně dochuťte cukrem a ještě asi minutu míchejte.
Reklama

Churros s čokoládou , Foto: Thinkstock

Churros s čokoládou , Foto: Thinkstock

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama