Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Česneková majonéza (aïoli)

250 ml porcí
do 30 minut
Česneková majonéza (aïoli)
Česneková majonéza (aïoli) Autor: isifa.com
Česneková majonéza, neboli aïoli, jde výborně ke grilované rybě nebo k husté rybí polévce. Také je výborná v tuňákové pomazánce. Jak jednou zjistíte, že je příprava jednoduchá, už nikdy nebudete váhat, abyste si ji připravili znovu.
Reklama

Všechny ingredience by při přípravě měly mít pokojovou teplotu. Pokud na závěr do majonézy vmícháte 10 ml vařící vody, vydrží vám déle.

Reklama

Postup

  1. Do mixéru dejte žloutky, česnek, sůl, pepř, hořčici a vinný ocet. Během mixování pomalu přikapávejte 80 ml oleje, potom polovinu citronové šťávy.
  2. Za stálého mixování do směsi tenkým, nepřerušovaným čůrkem nalijte zbytek oleje. Dochuťte solí a eventuálně špetkou nového koření. Na závěr vmíchejte zbytek citronové šťávy.
  3. Prima tip: Použijte orestované stroužky česneku pro jemnější chuť.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama