Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Čerstvé těstoviny se sušenými rajčaty, olivami a pikantní klobásou

4 porce
do 30 minut
Čerstvé těstoviny se sušenými rajčaty, olivami a pikantní klobásou
Čerstvé těstoviny se sušenými rajčaty, olivami a pikantní klobásou Autor: Hermína / Prima
Těstoviny jsou vděčné jídlo. Jejich příprava je blesková, zvlášť pokud použijete ty čerstvé a množství způsobů přípravy se zdá být nekonečné. Zkuste tyhle pikantní s klobáskou a sušenými rajčaty, je to ideální kombinace do dnešních pošmourných dní.
Reklama

Sledujte novou kulinární show Karolína, domácí kuchařka každou sobotu v 18.10 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Reklama

Postup

  1. V kastrolu si rozpalte olej, na něm opečte dosklovata česnek a cibuli, osolte, opepřete a přidejte oregano a (sušenou) bazalku. (Jako první věc můžete do oleje přidat najemno nakrájenou ančovičku). Pak přidejte i sušená rajčata, olivy a klobásu, a společně několik minut opékejte.
  2. Po těchto několika minutách si dejte vařit čerstvé těstoviny a než se vám těstoviny uvaří (u čerstvých je to do 5ti minut) , dokončete omáčku: do kastrolu přidejte zavařenou domácí rajčatovou směs, znovu osolte, přidejte trošku cukru, promíchejte a na mírném plameni ještě chvíli vařte.
  3. Pokud by loupaná rajčata byla příliš vodnatá a vy chcete omáčku hustší, nechte ji vyvařit, moukou ji nezaprašujte.
  4. Uvařené těstoviny slijte, zamíchejte do nich rajčatovou směs, a na talířích sypejte parmazánem a posekanou čerstvou bazalkou.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama