Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Carpaccio z červené řepy

4 porce
do 2 hodin
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy Autor: Michal Šajmir
Využijte sezonu a vychutnejte si červenou řepu v nejlepší kondici a zasyrova. Marinováním plátky řepy krásně zkřehnou a vsáknou další chutě. Za pár korun tak vytvoříte luxusní předkrm.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Oloupané řepy nakrájejte na co nejtenčí plátky.
  2. V misce smíchejte olivový olej, šťávu z pomeranče a citronu se sójovou omáčkou a třtinovým cukrem. Vyšlehejte hladkou marinádu. Následně přidejte tymián, podle chuti dosolte a opepřete a dobře promíchejte.
  3. Marinádu nalijte do silného igelitového sáčku, naložte do ní plátky řepy, vytlačte vzduch a dobře uzavřete. Měly by tam zůstat alespoň 12, ideálně 48 hodin.
  4. Namarinované plátky řepy naaranžujte na talíř, rozdrobte na ně sýr a posypte nasucho opraženými mandlovými lupínky.
Reklama

Carpaccio z červené řepy Foto: Michal Šajmir

Foto: Michal Šajmir, www.michalsajmir.com

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama