Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Carbonara s chorizem a salát z katalánského trhu

4 porce
do 30 minut
Carbonara s chorizem, © 2012 Jamie Oliver Enterprises Limited
Carbonara s chorizem, © 2012 Jamie Oliver Enterprises Limited Autor: David Loftus
Výborné krémové těstoviny s lehce pikantní omáčkou, a k tomu svěží salát se sladko-kyselou zálivkou. Toto výtečné jídlo si podle receptu Jamieho Olivera zvládnete připravit za 15 minut! Další podobně rychlé chuťovky najdete v nové kuchařce Jamie Oliver - 15 minut v kuchyni!
Reklama

Co potřebujete: Všechny ingredience připravené • Horká voda v konvici • Velká pánev na smažení na středním plameni • Velký hrnec s pokličkou na vysokém plameni

Suroviny (4 porce)

Těstoviny:

Reklama

Postup

  1. V pánvi na smažení nasucho opražte piniová jadérka za častého promíchávání • Těstoviny dejte do hrnce, zalijte vroucí osolenou vodou a uvařte podle návodu na obalu • Řapíky čekanky nakrájejte na jemné plátky a lístky odlomte rovnou do mísy • Oloupejte a na tenké plátky nakrájejte klementinky, dejte je do mísy spolu se špenátem a posypte lístky máty • Navrch nastrouhejte malý kousek sýra a salát posypte horkými piniovými jadérky, pánev vraťte na střední plamen
  2. Na zálivku promíchejte v hrnku ocet, extra panenský olivový olej a med, osolte a opepřete podle chuti a dejte stranou • Chorizo, chilli papričku a rozmarýn nakrájejte na tenké plátky a dejte je smažit na 1 lžíci olivového oleje spolu s trochou pepře a ještě k tomu prolisujte neoloupaný česnek a osmažte vše dozlatova
  3. Vejce v míse ušlehejte s citronovou šťávou, jogurtem a zbylým nastrouhaným sýrem • Těstoviny sceďte, trochu škrobnaté vody uchovejte • Těstoviny vsypte do pánve s chorizem, sejměte z ohně a dobře promíchejte s krémovou omáčkou, povolte trochou vody z vaření, je-li třeba, a pak osolte a opepřete podle chuti • Salát promíchejte se zálivkou a podávejte k těstovinám
Reklama

Carbonara s chorizem a salát z katalánského trhu, © 2012 Jamie Oliver Enterprises Limited Foto: David Loftus

Carbonara s chorizem a salát z katalánského trhu, © 2012 Jamie Oliver Enterprises Limited

Foto: David Loftus

Fotografie a recept použity z knihy: Jamie Oliver – 15 minut v kuchyni (Jamie’s 15-Minute Meals). Recepty: © Jamie Oliver, 2012. Kniha „Jamie Oliver – 15 minut v kuchyni“ vydána v českém jazyce 7.10. 2013 © MLD Publishing s.r.o.

Jamie Oliver - 15 minut v kuchyniJamie Oliver - 15 minut v kuchyni

Nová kuchařka Jamieho Olivera vás naučí vařit bleskově rychlá jídla pro pracovní dny. Volně navazuje na předchozí úspěšný titul „Jamie Oliver – 30 minut v kuchyni“. Kniha čtenáře naučí připravit rychlé a zdravé hlavní jídlo, které nakrmí celou rodinu. „Kniha je zcela a úplně věnována tomu, co chcete – bleskově připravené chutné a výživné jídlo na každý den,“ dodává Jamie Oliver.

Jídla v knize splňují téměř nemožné zadání. Jsou zároveň nutričně a chuťově vyvážená, nezávisí na drahých surovinách a jejich příprava je bleskově rychlá. Recepty jsou načasovány asi na 15 minut přípravy, i začátečníkům ale umožní připravit skvělé jídlo na konci vytíženého pracovního dne.

Recepty jsou rozděleny do 9 hlavních kapitol podle typu jídla – kuře, hovězí, vepřové, jehněčí, ryby, těstoviny, polévky a sendviče, zelenina, snídaně. Řada receptů je vegetariánských, takže se úplně obejdou bez masa. Každá jednotlivá porce pak obsahuje zhruba 580 kalorií a obsahuje maximálně vyvážený poměr živin.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama