Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Buvolí mozzarella s grilovanými chilli papričkami

4 porce
do 30 minut
Mozzarella s chilli papričkami
Mozzarella s chilli papričkami Autor: Michal Šajmir
Když papričky pěkně opečete, zesládnou a budou jen příjemně pikantní. S výbornou mozzarellou z buvolího mléka vytvoří dokonalou souhru chutí. Touhle chuťovkou zaručeně zapůsobíte na své hosty...
Reklama
Reklama

Postup

  1. Buvolí mozzarellu nakrájejte na silnější plátky a rozložte na větší talíř.
  2. Chilli papričky na sucho pomalu opečte na grilu nebo na větší rozpálené pánvi. Pravidelně otáčejte tak, aby se papričky opekly rovnoměrně ze všech stran.
  3. Když papričky na povrchu začnou černat, dejte je pryč z ohně a vložte na 1–2 minuty do mikrotenového pytlíku. Papričky se zapaří a krásně změknou.
  4. Následně opečené papričky překrojte, zbavte semínek a pokrájejte je na tenké proužky. Ty rovnoměrně rozložte na připravenou mozzarellu, pokapejte olivovým olejem, osolte a opepřete. Na závěr ozdobte lístky čerstvé bazalky.
  5. Podávejte s toustem nebo čerstvou bagetou.
Reklama

Přečtěte si v článku více informací o buvolí mozzarelle, včetně dalších tipů, jak jí využít v kuchyni:

Mozzarella di bufala

Mozzarella di bufala

 

Mozzarella s chilli papričkami , Foto: Michal Šajmir

Foto Michal Šajmir; www.michalsajmir.com

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama