Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Brownies se slaným karamelem

do 1 hodiny
Brownies se slaným karamelem
Brownies se slaným karamelem Autor: Sweet pixel blog
Vyzkoušejte při pečení brownies použít slané karamelové máslo jako polevu. Brownies s vlašskými ořechy a třešněmi je samo o sobě vrcholný chuťový zážitek a v kombinaci se slaným karamelem aspiruje na nejlepší brownies, které kdy spatřilo světlo světa... :)
Reklama
Reklama

Postup

  1. Vymažte plech máslem (40 x 28 cm) a vyložte pečicím papírem. Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu s máslem. Čokoládu nenechte ve vodní lázni příliš dlouho, jen aby se rozpustila, poté ji dejte stranou a nechte trochu vychladnout.
  3. Rozmixujte vejce a cukr dohladka. Nalijte do nich rozpuštěnou čokoládu a jemně rozmíchejte. Mouku a kakao společně promíchejte a přidejte do směsi. Nakonec lehce vmíchejte ořechy, třešně a kousky čokolády.
  4. Nalijte těsto na plech a pečte 30 minut nebo dokud není při píchnutí špejlí do těsta špejle suchá.
  5. Domácí karamelovou omáčku si připravte tak, že do kastrolku dejte cukr a vodu a umístěte na střední plamen. Směs není potřeba míchat, jen jednou za čas pomocí madel ji lehce a opatrně promíchněte. Cukr postupně mění barvu a tmavne. Ve chvíli kdy je barva jantarově hnědá a ze směsi se začne kouřit, sundejte kastrol z vařiče, přidejte máslo a smetanu a minutu intenzivně míchejte. Směs mohutně bublá a kouří, tak pozor na horkou páru. Takto připravený karamel dejte stranou a nechte vychladnout.
  6. Máslo, cukr a sůl rozmixujte do hladka, přidejte vychladnutý karamel a znova rozmixujte. Slaným karamelovým máslem potřete vychladlé brownies.
Reklama

Brownies se slaným karamelem  Foto: Sweet pixel blog

Brownies se slaným karamelem  Foto: Sweet pixel blog

Brownies se slaným karamelem. Foto: Sweet pixel blog

 

Sweet pixel blogNejen sladké pokušení...

Sweet pixel blog je o propojení dvou mých vášní jídla a fotografování. Jídlu se intenzivně a bez přestávek věnuji od léta roku 1985. K fotografování jsem se shodou šťastných okolností dostala o 25 let později a tato událost se zcela překvapivě a nečekaně stala významným mezníkem v mém životě.

Důležité jsou ty hodiny a dny, kdy se zavřu do kuchyně a připravuji, krájím, vařím, míchám, ochutnávám, peču, zdobím, upravuji, běhám se stativem v kuchyni, nadávám, clona, čas, krocení světla, odrazy, odlesky a cvak, cvak ... a nakonec, když se všechny pixely poskládají tak, jak jsem od začátku chtěla, a já pojídám výsledný produkt svého snažení, přijde přesvědčení, že takhle vypadá jeden z nejskvělejších koníčků vůbec... :-) Jana Klinkovská

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama