Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Bretaňská cibulová polévka

4–6 porce
do 1 hodiny
Bretaňská cibulová polévka
Bretaňská cibulová polévka Autor: Michal Šajmir
Výtečná polévka z červené cibule má krémovou konzistenci a lahodnou chuť, ve které se snoubí víno, koňak a smetana se sladkostí cibule. Ideální start slavnostního zimního menu.
Reklama
Reklama

Postup

  1. 2/3 másla rozehřejte ve středně velkém kastrolu. Přidejte očištěnou a na kolečka nakrájenou mrkev a lehce orestujte. Přidejte cukr a nechte trochu zkaramelizovat. Vsypte oloupanou a na půlkolečka nakrájenou cibuli, promíchejte a nechte orestovat. Zalijte zeleninovým vývarem, přidejte bobkové listy a protlačený česnek. Zalijte vínem, osolte a opepřete a vařte 20–25 minut, až bude mrkev a cibule měkká.
  2. Z polévky vyjměte asi 1/3 cibule s mrkví a dejte stranou. Vyndejte bobkový list a zbylou polévku rozmixujte dohladka tyčovým mixérem. Do krémové polévky vraťte vařenou cibuli a mrkev. Dochuťte koňakem a zbylým máslem. Zjemněte smetanou a nechte společně prohřát. Podle chuti na závěr dochuťte solí a pepřem.
  3. Podávejte se zapečenými sýrovými toustíky.
Reklama

www.michalsajmir.com

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama