Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Brambůrky se salsou

do 1 hodiny
Brambůrky se salsou
Brambůrky se salsou Autor: isifa.com
Tyto brambůrky s rajčatovou salsou jsou typickým pokrmem na Kanárských ostrovech. Originální název je Papas Arrugadas a vy si tuto lahůdku můžete připravit i doma.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Do velkého hrnce dejte brambory. Nalijte vodu tak, aby byly tak akorát zakryté. Přidejte sůl a vařte asi 20 minut.
  2. Vodu slijte a hrnec vraťte zpátky na plotnu. Nechte tam brambory tak dlouho, dokud se zbývající tekutina neodpaří a krystalky soli nezůstanou na bramborách.
  3. Podávejte s rajčatovou salsou.
  4. Rajčatová salsa: Do hrnce dejte nakrájenou cibuli, rozmačkaný česnek, nasekaná rajčata, chilli papričku a olivový olej. Přikryjte pokličkou a pomalu vařte 10 minut.
  5. Přidejte sherry a ochuťte solí a čerstvě namletým černým pepřem. Přidejte nasekanou bazalku, petrželku a potom strouhanku.
  6. Důkladně promíchejte.
Reklama

Brambůrky se salsou Foto:

Brambůrky se salsou                                                                            Foto: isifa.com

Související témata: Malá jídla , Španělská kuchyně
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama