Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Bramborové škubánky s brynzovým dipem

5 porcí
do 1 hodiny
Bramborové škubánky s brynzovým dipem
Bramborové škubánky s brynzovým dipem Autor: Zelenina
Brambory jsou jedna ze základních surovin v české kuchyni. Můžeme je připravovat na mnoho způsobů, třeba ve formě bramborových škubánků s jemným brynzovým dipem.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Očištěné brambory uvaříme v osolené vodě doměkka, vodu slijeme a brambory zasypeme moukou. Promícháme a necháme přikryté 10 minut spařit. Vzniklé těsto vyklopíme do mísy a rukama z něj vytvarujeme tlustší placky velké jako dlaň.
  2. Takto připravené škubánky opékáme na rozehřátém sádle nebo oleji po obou stranách dozlatohněda asi 4 minuty z každé strany.
  3. V míse dohladka rozmícháme všechny suroviny na brynzový dip.
  4. Škubánky podáváme s brynzovým dipem, ale velmi dobře se k nim hodí i jiné omáčky, například teplá omáčka ze sušených rajčat.
Reklama

Bramborové škubánky s brynzovým dipem Foto: moje láska

Bramborové škubánky s brynzovým dipem. Foto: Zelenina,moje láska

Zelenina moje láskaZELENINA, MOJE LÁSKA

Marcel Ihnačák

V nové kuchařce šéfkuchaře Marcela Ihnačáka se spolu s ním zamilujete do zeleniny.

Kapitoly věnované jejím jednotlivým druhům přesvědčí i ty nejzarytější odpůrce zeleniny, aby ochutnali nádherné výtvory z cukety, lilku, chřestu, fazolek, rajčat, papriky nebo brokolice. Nechybí ani slovenská (a vlastně i česká) klasika jako zelí a brambory, které Marcel Ihnačák představuje netradičním, zato inspirativním způsobem.

Zkrátka nepřijdou ani milovníci masa, ryb a plodů moře.

Bonusem jsou čtyři kapitoly věnované ovoci – s návody, jak ho lze připravit nasladko i naslano.

Recepty doplňují Marcelovy tipy, triky a komentáře, které vám pomůžou zorientovat se na trhu či v obchodě nebo ulehčí vaření díky novým způsobům přípravy.

Vydalo nakladatelství Slovart, www.slovart.cz

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama