návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Bramborová polévka s hráškem

4 porce
do 1 hodiny
Bramborová polévka s hráškem
Autor: Gurmet Bramborová polévka s hráškem
Krémové husté polévky jsou v zimě prakticky nutností. Na bramborovou polévku s hráškem stačí pár surovin a výsledek je báječný.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Brambory oloupejte, nakrájejte na plátky a propláchněte studenou vodou. Dejte je do hrnce, osolte a zalijte horkým vývarem (nebo vodou). Přidejte hrášek, přiveďte k varu a pomalu nechte probublávat 15 minut.
  2. Na pánvi rozehřejte máslo a dozlatova na něm osmahněte oloupanou cibuli nakrájenou na osminky.
  3. Hotovou polévka rozmixujte, přidejte většinu osmažené cibule a ještě pomalu vařte asi 5 minut. Okořeňte namletým muškátovým květem. Jednotlivé porce posypte zbylou cibulkou a pažitkou. Toustové chleby nakrájejte na hranolky o velikosti asi 1,5 x 1,5 cm, nasucho je opečte a podávejte s polévkou.
Reklama

Bramborová polévka s hráškem Foto: Gurmet

Bramborová polévka s hráškem, foto: Gurmet

Související témata: Polévky
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama