Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Boží milosti

20–25 ks porcí
do 1,5 hodiny
Boží milosti
Spouštím video za 5s.
Boží milosti - tradiční velikonoční cukroví, které se připravovalo především v minulým časech. Rozhodně ale stojí za vyzkoušení, je totiž výborné.
Reklama

Sledujte kulinární show Karolína, domácí kuchařka každou sobotu v 18.10 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Suroviny (20–25 ks porcí)

Na těsto:

Reklama

Postup

  1. Ze všech přísad vytvořte rukama hladké těsto a důkladně ho propracujte, klidně ještě pět minut déle, než kdy už vám na pohmat připadá hladké.
  2. Potom ho dejte do sáčku a uložte do ledničky.
  3. Po půlhodině těsto rozválejte na tenký plát silný cca 0,5 cm a ten ostrým nožem nebo rádýlkem rozkrájejte na čtverečky asi 6 x 6 cm či obdélníčky. V každém z nich uprostřed ještě udělejte několik zářezů (okraje zůstanou celé).
  4. Na pánvi nebo v litinovém kastrolu rozpalte vyšší vrstvu sádla a jednotlivé boží milosti smažte po obou stranách, hotové jsou, když se trochu nafouknou a lehce zrůžoví. Hotové je vyndavejte na ubrousek a odsajte přebytečný tuk, ať vám není těžko.
  5. Ještě horké milosti obalujte v moučkovém cukru s vanilkou a jezte. Jsou stejné dobré horké i jako vychladlé a nějaký čas uleželé...
Reklama

Boží milosti Foto:

Boží milosti                                                                           Foto: Karolína, domácí kuchařka

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama