Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Bloody Mary salát

2-4 porce
do 30 minut
Bloody Mary salát
Bloody Mary salát Autor: Michal Šajmir
Pro všechny milovníky oblíbeného koktejlu Bloody Mary jsme připravili netradiční salát z ingrediencí, které jsou pro tento drink typické. Marináda s vodkou dodá rajčatům velmi dobrou chuť a šťavnatost. Ideální pohoštění na silvestrovskou party :)
Reklama
Reklama

Postup

  1. Ve středně velké míse smíchejte na půlky překrojená rajčátka, česnek, vodku, olej, worchester, křen, citronovou šťávu a kůru a tabasco.
  2. Důkladně promíchejte tak, aby rajčata byla důkladně pokrytá marinádou. Zakryjte a nechte marinovat v lednici 1-2 hodiny. Poté mísu z lednice vyndejte a nechte salát dojít do pokojové teploty.
  3. Na velký talíř nebo nízkou mísu nakrájejte nebo nalámejte modrý sýr. Na něj pak rovnoměrně rozložte rajčatovou směs a pokapejte zbývající marinádou z misky.
  4. Navrch salátu rozložte nakrájené řapíky celeru, lístky celerové natě a nakrájená kolečka z oliv. Dochuťte solí a pepřem.
Reklama

Prima tipy: Pokud chcete vynechat vodku, můžete místo ní do marinády šplíchnout bílý nebo červený vinný ocet. S ingrediencemi si můžete i variabilně pohrát. Podle chuti přeidejte víc citrusové chuti, hodí se i ančovičky, pečené červené papriky nebo chilli papričky. Místo sýra s modrou plísní lze použít mozzarellu Jako příloha jsou vhodné opečené tousty.

Bloody Mary salát  Foto: Michal Šajmir

Bloody Mary salát  Foto: Michal Šajmir

Bloody Mary salát  Foto: Michal Šajmir

Bloody Mary salát  Foto: Michal Šajmir

Bloody Mary salát  Foto: Michal Šajmir

Bloody Mary salát , Foto: Michal Šajmir

www.michalsajmir.com

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama