Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Blondýnky s jahodami

16 ks porcí
do 1 hodiny
Blondýnky s jahodami
Blondýnky s jahodami Autor: Marek Kučera
Tak jako se vláčnému čokoládovému moučníku říká „brownies“, jeho světlý protějšek nese jméno „blondies“. A blondýnkám odjakživa jahodová slušela!
Reklama

Suroviny (16 ks porcí)

Reklama

Postup

  1. Troubu předehřejte na 175 °C. Čtvercovou pečicí formu o straně 25 x 25 cm vyložte papírem na pečení a nechte ho trochu přečnívat přes okraje. Papír potřete máslem.
  2. Ve vodní lázni rozehřejte za stálého míchání čokoládu s máslem, až vznikne hladká směs. Mimo oheň do ní vmíchejte cukr. Jak směs trochu zchladne, může se zdát, že se odděluje, ale nelekejte se, je to v pořádku. Zašlehejte do ní vejce, vanilku, zatřete mouku, prášek a sůl jen natolik, aby se mouka spojila s tekutými přísadami. Lžící vmíchejte jahody a těsto vlijte do připravené formy.
  3. Pečte 25 až 30 minut, až budou blondies na povrchu světle zlaté a těsto se nebude lepit na špejli, vpíchnutou do středu. I s formou postavte na mřížku a nechte zcela vychladnout. Za pomoci papíru vyjměte z formy a nakrájejte na malé čtverečky.
  4. Blondies vydrží ve vzduchotěsné nádobě v ledničce až tři dny.
Reklama

Blondýnky s jahodami Foto:

Blondýnky s jahodami, foto: Marek Kučera

Související témata: jahody , blondies , Sladké , Americká kuchyně
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama