Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Avokádo plněné tuňákovým salátem

2 porce
do 30 minut
Avokádo plněné tuňákovým salátem
Avokádo plněné tuňákovým salátem Autor: archiv Calvo
Léto je obdobím, kdy je velmi snadné jíst zdravě. Těžká jídla nás přirozeně nelákají a raději jíme čerstvou zeleninu a lehčí pokrmy. Vyzkoušejte třeba tento recept na plněná avokáda s tuňákem, organismus nabijete vitaminy, minerály a potřebnými omega-3 mastnými kyselinami a ještě si pochutnáte :)
Reklama

Podívejte se na návodné video, jak jednoduše připravit avokádo na další vaření:

Reklama

Postup

  1. Avokáda oloupejte, rozpůlte a vyjměte pecky. Vzniklé poloviny pokapejte citronem, aby nedošlo k oxidaci. Pomocí lžíce prohlubte otvory po peckách u šesti polovin avokád. Získanou dužinu spolu se zbylými dvěma polovinami avokád rozmačkejte vidličkou nebo rozetřete nožem.
  2. Najemno nakrájejte červenou cibuli, rajče a česnek. Maso z tuňáka nechte odkapat a smíchejte spolu s rajčaty, červenou cibulí, česnekem a rozmačkaným avokádem. Nakonec vzniklou směs dochuťte přidáním koriandru, soli a pepře.
  3. Směsí plňte půlky avokáda, které můžete ozdobit půlkou cherry rajčátka a lístky koriandru. Podávat můžete samostatně nebo s opečeným chlebem ochuceným olivovým olejem, česnekem a bylinkami.
Reklama

Avokádo plněné tuňákovým salátem  Foto:

Avokádo plněné tuňákovým salátem, foto: archiv Calvo

Uložit

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama