Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Ananasový tarte tatin

4 porce
do 1 hodiny
Ananasový tarte tatin
Ananasový tarte tatin Autor: isifa.com
Obrácený koláč objevily kdysi náhodou sestry Tatinovy. Dnes je to jeden z celosvětově oblíbených moučníků, které se dají vytvořit z různých druhů ovoce, ale i naslano. My pro vás máme efektní variantu z ananasu.
Reklama

Suroviny (4 porce)

K servírování:

Reklama

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200 °C, na zapékací misky (např. 4 x 10 cm, můžete také použít 1 větší pánev vhodnou do trouby) dejte cukr a vodu a na nízké teplotě zahřívejte.
  2. Cukr nechte rozpustit. Když je rozpuštěný, přidejte skořici a máslo, zvyšte teplotu a nechte zkaramelizovat.
  3. Přidejte kolečka ananasu a vařte 2–3 minuty.
  4. Sundejte pánev z ohně, vyndejte skořici a nechte asi 5 minut ochladit.
  5. Odlijte polovinu karamelu. Z těsta vyřízněte kruhy velikosti pánve, položte je na ananasové kroužky a natlačte do okrajů.
  6. Pečte v troubě 2530 minut.
  7. Vyndejte koláče z trouby, překlopte je na talíře a podávejte se zbytkem karamelu a zmrzlinou.
Reklama

Ananasový tarte tatin Foto: isifa.com

Ananasový tarte tatin. Foto: isifa.com

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama