Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Alsaský cibulový koláč

4 porce
do 1,5 hodiny
Alsaský cibulový koláč
Alsaský cibulový koláč Autor: archiv Prima
Nikomu snad nejdou slané koláče lépe než Francouzům. Pro Alsasko je typický právě tento cibulový se sýrem. Jak na něj, vám ukáže šéf Zdeněk Pohlreich.
Reklama

Všechny recepty z 20. dílu s tématem SÝRY najdete ve speciálu Teď vaří šéf!, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".

Suroviny (4 porce)

Na těsto:

Reklama

Postup

  1. Do mísy nasypte hladkou mouku, sůl, droždí, nalijte vodu a olivový olej a vypracujte těsto.
  2. Přikryjte ho fólií a nechte hodinu kynout v lednici.
  3. Mezitím rozehřejte pánev a orestujte na ní nakrájenou slaninu a cibuli.
  4. Do čerstvého sýru přidejte sůl, pepř a nakrájené 3 stroužky česneku zbavené klíčku.
  5. Vykynuté těsto rozválejte, přendejte na plech, potřete ochuceným sýrem a posypte směsí cibule a slaniny.
  6. Plech dejte do rozehřáté trouby a pečte asi 5 minut při 220 stupních. Upečený koláč nakrájejte a podávejte ideálně se sklenicí bílého vína.
Reklama

Alsaský cibulový koláč Foto:

Alsaský cibulový koláč Foto:

Alsaský cibulový koláč Foto:

Alsaský cibulový koláč Foto:

Alsaský cibulový koláč, foto: archiv Prima

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama