Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Ajvar

nad 2 hodiny
Ajvar
Ajvar Autor: archiv restaurace Podolka
Původem srbská čalamáda z paprik a lilku je skvělý zdroj vitaminů, ale především chuti. Skvělá k masu nebo jen tak s čerstvým pečivem. Příprava je trošku pracná, takže pokud už se do ní pustíte, klidně znásobte množství a udělejte si pořádnou zásobu.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Lilky a papriky dejte na plech s pečicím papírem a vcelku i se slupkou pečte asi 30 minut na 200 °C.
  2. Po vychladnutí z lilku vydlabejte dužinu a papriky oloupejte. Pomůže, pokud je ještě horké dáte do mísy a přikryjete fólií, aby se zapařily. Poté dužinu z paprik a lilku rozmixujte.
  3. Vše přendejte do hrnce, osolte, zalijte olejem a za stálého míchání vařte na mírném plameni asi tři hodiny. Směs nesmí dosáhnout bodu varu. Až se směs spojí a vznikne kompaktní pasta, přendejte ji do sklenic a zavařte je. Po otevření vydrží v lednici až měsíc.
Reklama

Podolka Foto:

O restauraci PODOLKA

Restaurace Podolka se otevřela v dubnu 2012 v Praze 4 – Podolí, v prostorách Yacht klubu CERE. Nabízí denně čerstvé speciality pestré vegetariánské, rybí i masové kuchyně. Kuchaři připravují pokrmy a nápoje s úctou a respektem k přírodním zdrojům podle vlastních receptur, s využitím zejména tuzemské sezonní nabídky surovin, ze zdrojů domácích producentů a šetrných společností. V Maurerově výběru Grand Restaurant 2014 restauraci najdete na 95. místě. Jejím šéfkuchařem je Jaroslav Rezek.

Více informací najdete na www.restauracepodolka.cz

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama