Speciály

Sbírka bleskových receptů z plechovky fazolí

Jsou dny, kdy se hodí mít pár receptů, které zvládnete uvařit z domácích zásob a pokud možno do půl hodiny. Pokud vám ve spíži nechybí plechovka fazolí, máte z poloviny vyhráno!

Fazole a luštěniny obecně jsou skvělé. Univerzální surovina, z které se dá vykouzlit téměř jakékoli jídlo: polévka, salát, placičky, dušená jídla, navíc stojí pár korun a nakrmíte s ní rodinu i s celým příbuzenstvem :)

V případě luštěnin to chce ale trošku plánování předem. Suché fazole či čočku je třeba dopředu namočit a vaření také nějakou dobu trvá. Proto se hodí mít v zásobě i pár konzerv, které jsou připravené k okamžitému použití. Ať už budete mít ve spíži fazole červené, velké máslové nebo drobné bílé, během chvíle z nich připravíte chutnou a zdravou večeři, oběd, nebo dokonce snídani!

Vybrali jsme pro vás nápadité recepty, jak při vaření použít plechovku fazolí:

Recepty