Tři tipy na pražské pekárny

Tipy na pražské pekárny Foto:
Tipy na pražské pekárny
Foto: Eska a Praktika

Víte, kam si zajít pro dobrý chléb? Máme pro vás několik tipů z pražské metropole. Nebo si pečete vlastní chléb sami doma? :)

Eska

Relativní novinkou na pražské pekařské scéně je Eska: restaurace a zároveň i pekárna, která otevřela v listopadu loňského roku. Je součástí konceptu Ambiente a najdete ji v pražském Karlíně.

Celé pekárně šéfuje Aleš Karpíšek, který se o pečení chleba zajímá již několik let.

Jaký chléb si ale v Esce můžete dopřát? Připravují ho zde z takzvaného třístupňového kvásku, se kterým se relativně složitě pracuje, ale výsledek stojí za to! Dále už je potřeba jen chlebová mouka (používají bio), také voda, sůl a kmín. Známé suroviny a především žádná chemie.

Kromě chleba si zde můžete koupit čerstvou veku, kterou pečou v pátek, sobotu a neděli, ale také voňavé loupáky. Na své si přijdou i milovníci sladkého, v nabídce najdete buchty, koláče a bábovky ze sezonních surovin.

A kdo by si rád dal něco na místě, může ochutnat jejich obložené chleby! Vybrat si může z dvanácti druhů.

Adresa: Pernerova 49, Praha 8

Otevírací doba: pondělí až neděle 7.30–18.00

Tipy na pražské pekárny 2 Foto:

Pekárna Praktika

Druhým tipem je pekárna Praktika, kterou si milovníci dobrého chleba opravdu oblíbili. Nachází se na Vinohradech a najdete zde hned několik druhů chleba.

Ty pečou z bio pšeničné mouky, která je mletá na kameni. V nabídce mají stálé druhy, ale záleží na dostupnosti vybraných surovin: znamená to, že můžete ochutnat i jiné variace než ty, které zde uvádíme.

Nejzákladnější jsou tři druhy: žito 33,33 %, špalda 33,33 % a pohanka 11,11 %. Pochutnat si ale můžete i na domácích houskách nebo na chlebu s kukuřičnou polentou.

Specifickou novinkou je i možnost předchozí rezervace vašeho chleba online, pokud chcete mít jistotu, že na vás nějaký ten pecen zbyde!

Adresa: Bělehradská 66/990, Praha 2

Otevírací doba: pondělí, středa, pátek 8.08–19.09

Antonínovo pekařství

Třetí místo, kde si můžete koupit kvalitní chléb je Antonínovo pekařství. Svou první pobočku otevřelo na Vinohradech, ale brzy by se měla objevit i ve Vršovicích. Majitelem pekárny je Antonín Kokeš, kterého k otevření vlastní pekárny inspirovala jejich rozšířenost v Německu.

V nabídce mají chléb ve třech variantách, sádlové rohlíky, ale také plněné koláčky, koláče, buchty nebo vánočky. 

Adresa: Laubova 4, Praha 3 – Vinohrady

Otevírací doba: pondělí až neděle 7.30–19.30

Toustový tip

Naše Toustárna

Pokud jste fanoušci toustového chleba, určitě navštivte holešovický podnik Naše Toustárna, o kterém jsme na Freshi již psali. V nabídce najdete několik druhů, které rozhodně stojí za vyzkoušení!

Článek

Holešovická Naše Toustárna Foto:

Holešovická Naše Toustárna

Už jste navštívili podnik, pro který je toustový chleba alfou a omegou? Mluvíme o "Naší Toustárně" v pražských Holešovicích, která je nejen pekárnou, ale i takovým malým...

Adresa: Dělnická 56, Praha 7

Otevírací doba: pondělí až pátek 8.00–18.00

Připravila Tereza Pánková

Videa

reklama

reklama