Tipy na odlehčené večeře na celý týden

Celozrnné špagety s krevetami, brokolicí a sezamovými semínky Foto:
Celozrnné špagety s krevetami, brokolicí a sezamovými semínky
Foto: Tereza Pánková TASTY TALKINGS

Podle zásad zdravé výživy by večeře měla obsahovat bílkoviny a zeleninu a menší porci sacharidů. Pokud se však snažíte i trochu zhubnout, můžete večer sacharidy úplně vynechat. Podstatná je ovšem kvalita vybraných surovin a samozřejmě velikost porce :)

Nevím jak vy, ale já se během dne mám tendenci trošku odbývat. Snídani ne vždy stihnu, oběd si dám v restauraci, kde mě většinou zláká něco, co se za zdravou stravu považovat nedá ani s přivřenýma očima a večer doma vařím to, co je ideálně rychle hotové a sní to i děti... Což jsou téměř vždy právě sacharidy – těstoviny, rýže nebo brambory. Z tohoto bludného kruhu se dá vystoupit jen plánováním. Dopředu si říct, co vlastně chci k večeři vařit a během dne obstarat potřebné ingredience. Protože bez přípravy to skončí vařením ze zásob (takže špagety s rajčatovou omáčkou nebo zapečené brambory s něčím).

Pro jednodušší start jsme pro vás vybrali 7 receptů na vyvážené lehké večeře:

Recept

Grilované kuře s pomerančovým salátem Foto:

Grilované kuře s pomerančovým salátem

U nás v lednici jsou pravidelně 3 základní suroviny. Bílé víno, aby tatínek přežil, oříšková čokoláda, aby maminka přežila a spousta pomerančů, abychom přežili všichni.

Recept

Pečená zelenina s křenovým dresinkem Foto:

Pečená zelenina s křenovým dresinkem

Toto je naprostá lahůdka pro vegetariány, ale stejně tak může být skvělou přílohou ke kusu hovězího masa. Navíc s teplým křenovým dresinkem!

Recept

Botwinka Foto:

Botwinka

Botwinka je tradiční polská polévka, která se připravuje z mladé červené řepy. Protože se připravuje z celých řep, včetně listů a stonků, je docela sytá. Tradiční jsou...

Recept

Krůtí kuličky s koriandrem, soba a green tea nudlemi Foto:

Krůtí kuličky s koriandrem, soba a green tea nudlemi

Masové kuličky jsou oblíbené nejen v Asii, v této formě ale mají nečekaný šmrnc díky výraznému koriandru a vynikajicí omáčce.

Recept

Lilek s podmáslím a granátovým jablkem  Foto:

Lilek s podmáslím a granátovým jablkem

Tento geniální předkrm od mága vegetariánské kuchyně Yotama Ottolenhgiho je rustikální i elegantní zároveň. Doplňte ho dobrým bílým pečivem nebo pitou a budete si připadat...

Recept

Celozrnné špagety s krevetami, brokolicí a sezamovými semínky Foto:

Celozrnné špagety s krevetami, brokolicí a sezamovými semínky

K přípravě tohoto receptu můžete použít mražené krevety, každopádně pokud si koupíte čerstvé, bude to jen lepší! Práci vám navíc usnadní jejich předvařená verze. Další...

Recept

Salát z avokáda s tuňákem a rajčaty Foto:

Salát z avokáda s tuňákem a rajčaty

Avokádo nemá nijak zvlášť výraznou chuť, a proto je potřeba ho skloubit se správnými ingrediencemi. Je ovšem velice zdravé a plné spousty skvělých látek pro naše tělo. Je...
Připravila Klára Michalová

Videa

reklama

reklama