Tipy na gastroakce: polévky, italská kuchyně i street food

Tipy na gastroakce: polévky, italská kuchyně i street food  Foto:
Tipy na gastroakce: polévky, italská kuchyně i street food
Foto: istockphoto.com

Počasí je stále lepší a lepší, snad nám to vydrží. V dubnu už najdeme v nabídce gastroakcí hezkých pár zástupců!

Soft shell crab sliders v Momoichi

Začalo jaro a lidem z coffetearie a bistra Momoichi se stýská po asijském streetfoodu. Proto se rozhodli zavítat do Singapuru a připravit pro vás 7. dubna báječné slidery s krabem. Pokochejte se celým krabem na domácí bulce, který je podáván s japonskou majonézou, coleslawem v japonském stylu a super spicy salsou. Určitě doporučujeme rezervaci, slidery budou k mání do vyprodání zásob.

A pokud máte rádi Asii až do morku kostí, nenechte si ujít akci Asijský bleší trh, kterou v tomto podniku pořádají 29. dubna. Možná ulovíte nějakou hezkou keramiku do sbírky a při nákupu si pochutnáte na některém z místních dezertů.

Římská 35, Praha

Facebook

Článek

Jak vylepšit oblíbené polévky  Foto:

5 nápadů, jak ještě vylepšit oblíbenou polévku

Polévka je grunt, ale i skvělá přesnídávka, lehký oběd, rychlá večeře nebo záchranná snídaně. Kdo by ji nemiloval? Jistě máte i vy svou oblíbenou, ve které musí lžíce stát...

Polívkování Smíchov

V sobotu 14. dubna se bude konat  5. ročník festivalu Polívkování, který se kvůli rekonstrukci náplavky uskuteční v novém unikátním prostoru – ve dvoře pivovaru Staropramen. I v letošním roce vás zahřejí jak polévky tuzemské jako bramboračka, poctivý vývar, kulajda či dršťková, tak polévky z celého světa jako srbská čorba, mexické chipotle, malajská laksa, francouzská bouillabaisse, italské gazpacho, vietnamské pho, marocká harira nebo indonéská kuřecí polévka soto ayam. Vegetariány a vegany určitě uspokojí pestrý výběr zeleninových krémů a luštěninových polévek.

dvůr pivovaru Staropramen; Nádražní 84, Praha

Facebook

Zažij Itálii

Více jak třicet stánků bude připraveno pro návštěvníky festivalu Zažij Itálii, který se uskuteční 18. dubna na pěší zóně u metra Anděl. Účastníci nabídnou ochutnávku tradičních italských specialit a delikates. Nebude chybět italská pizza, u které se dozvíte, jak správně připravit těsto a rajčatový základ. Kuchaři vám naservírují italskou porchettu, sicilské arancini a čerstvou pastu. Ukážou vám, jak správně připravit kávu, ochutnáte italská regionální vína, grappu nebo likér Limoncello. Budete si moci nakoupit italské sýry, uzeniny, olivy, ovoce a zeleninu. Trh bude volně přístupný od 8.00 a potrvá do 19.00.

pěší zóna Anděl, Praha

Facebook 

Článek

Nová místa k návštěvě Foto:

Nová místa k návštěvě: italská kuchyně nebo prvorepubliková cukrárna

Tentokrát pro vás nemáme tipy na nové produkty, ale podniky. V Praze se jich vylouplo hned několik, nicméně příště se těšte na další města. Na své si přijdou milovníci...

Japonské dezerty v Zeke sushi

V plzeňském podniku Zeke sushi se rozhodli udělat radost milovníkům japonských sladkostí. Připravili si ochutnávku pravých japonských dezertů od blogerky Mlsný králík z rýžového těsta, která bude po celý víkend (20.–22. dubna) chystat neskutečně lahodné dezerty. K mání budou od pátečního večera do neděle nebo do vyprodání zásob. Pokud chcete, můžete si svůj dezert rezervovat. Neváhejte a přijďte ochutnat, ale menu je překvapení!

Zeke sushi; Smetanovy sady 13, Plzeň

Facebook

Street Food Festival – Holešovice

Jaro je tu, takže ani v pořadí už desátý Street Food Festival na sebe nenechá dlouho čekat. V neděli 22. dubna tenhle festival jídla z ulic celého světa a chutí všech kontinentů opět oživí holešovickou čtvrť před klubem Cross. Chystá se hromada novinek za podpory ostřílených veteránů, takže se máte na co těšit. Kromě nejlepšího jídla připravovaného přímo na ulici se chystá nabitý doprovodný program, hudba, dětský koutek a spousta zábavy. Od června se pak můžete těšit na menší bratříčky v podobě Street Food Jamů ve 14denních intervalech.

Cross Club; Plynární 23, Praha

Facebook

Článek

Tipy na nudlové polévky Foto:

5 tipů, kam zajít na mísu horké japonské polévky ramen

Máme tu podzim, takže chuť na teplou porci polévky se značně stupňuje. Po velkém boomu pho polévek si svou popularitu získávají také japonské polévky – ramen i udon!...

BLAF FOOD Fest

A zakončíme to trochu netradičně – už tento víkend 7. dubna se totiž bude konat druhý ročník BLAF FOOD Festu. Ochutnat můžete bizarnosti jako carpaccio z gothaje, tlačenu v trojobalu nebo polévku z taveňáku. Nebude chybět ani degustace krabičáků a jiných lahodných moků. Akce je to vskutku neobvyklá, uvidíme, kolik si najde příznivců. :)

Plechárna Černý Most, Bryksova 1002, Praha

Facebook

Připravila Tereza Pánková

Videa

reklama

reklama