Zelí
Zelí má ve středoevropské gastronomii své pevné místo. Není divu, zelí je téměř dokonalá surovina, z které lze vytvořit bezpočet skvělých jídel, stojí pár korun a navíc je každá hlávka přímo napěchovaná vitamíny.
Valašská kyselica Foto:
Hutná valašská polévka z kysaného zelí se dřív snídávala, aby chlapi měli dost síly na práci v lese; jeden talíř je tak vydatný, že stačí místo oběda.
Barevný zelný salát s medovým vinaigrette a pekanovými ořechy Foto:
Po vánočních svátcích a novoročních oslavách to chce něco lehčího. Salát v kombinaci s oříšky je výborný a rozhodně zdravý.
Segedínský guláš Foto:
Sebevědomí závratně roste při pomyšlení, že dokážete bez velké dřiny udělat velký hrnec báječného jídla. A právě kotel výborného guláše ve vás...
Omeleta plněná salátkem z bílého zelí s mangovým dipem Foto:
Rychlá večeře, hotová dřív než řeknete švec. Pár surovin, trocha času a i z obyčejné omelety vykouzlíte super jídlo! Navíc do podzimního počasí...
Kapustové závitky Frikkadele Foto:
Frikkadele je tradiční německý pokrm, známý od 18. století jako „ouma onder die kombers“, později známý pod názvem „Frikadellen“, „Bulleten“ nebo...
Ukrajinský boršč  Foto:
Tato polévka se stala synonymem ruské kuchyně, ale její nejlepší verze pocházejí z Ukrajiny. Základem je několik druhů masa, nepřehlédnutelná...
Bůček se zelným salátem Foto:
Toto je recept pro všechny zapřísáhlé masožravce. Pořádně propečený bůček, který se přímo rozplývá na jazyku, doplněný o jednoduchý zelný salát.
Quiche s kysaným zelím a kabanosem  Foto:
Slané koláče můžete naplnit různou náplní podle sezony. Zkuste tentokrát báječnou a chuťově výraznou zimní variantu s kysaným zelím, uzeným...
Kuřecí vrabec  Foto:
Mám ráda chuť moravského vrabce a chtěla jsem ji dostat i do rychlých všednodenních večeří. Jenomže prorostlejšímu vepřovému masu dlouho trvá, než...
Fleky se zelím a slaninou Foto:
Rychlá klasika, na kterou je potřeba jen několik ingrediencí, ale která zaručeně zasytí. Kdo si ji pamatuje ze školních jídelen? :)

reklama