Velikonoce
Velikonoční svátky jsou svátky jara, znovuzrození a pospolitosti. A k tomu všemu patří i dobré jídlo. Máme pro vás inspiraci, na čem si pochutnat o svátcích a co podniknout s vykoledovanými vajíčky.
Beránek z ořechového těsta Foto:
Těsto plné ořechů a vajec a lahůdková „pusinková srst“ – tohoto beránka si zamilujete na první ochutnání...
Jehněčí hřbet ve voňavé krustě Foto:
Ochutnejte šťavanatá lízátka Carré di Agnello in Crosta. O italských Velikonocích je sváteční tabule bohatší i o tradiční nadílku jehněčího. I k...
Sušenky na dřívku Foto:
Letos čokoládová vajíčka ani figurky pro malé koledníky nekupujte. Upečte jim vlastní „výslužku“.
Plněná vejce Foto:
Těžko rozsoudit, zda jde o šikovné využití přebytků, nebo o prudce elegantní předkrm. Každopádně se jedná o ideální variantu jarní chuťovky.
Velikonoční muffiny Foto:
Tyhle barevné dortíčky na vašem velikonočním stole dlouho nezůstanou. Pokud se na ně hned nevrhnou děti, můžete jimi v pondělí uplácet ranní...
Nadívaná jarní kuřátka ve špenátovém hnízdě Foto:
Dřív se tímto způsobem připravovala hlavně holoubátka. Jarní kuřátka jsou však skvělá, navíc jsou více dostupná.
Italský koláč se špenátem  Foto:
Velikonoce jsou ztělesněním nejhezčího období roku. Sluší se je tedy oslavit i zajímavými jídly! Neměla by v nich chybět vajíčka zářící jako jarní...
Jidáše Foto:
Kynuté pečivo, nejčastěji připravované v podobě stočeného provazu, jenž připomíná konec zrádného Ježíšova apoštola.
Avokádová pomazánka s vejci Foto:
Avokádová omáčka guacamole dobyla svět. S vajíčky si získá i vesmír.
Minimazance s drobenkou  Foto:
Mazanec je tradiční sladké pečivo, které patří k Velikonocům jako vánočka k Vánocům. Ovšem to, že je tradiční, neznamená, že se s ním nedá...

reklama