Seznamte se: Petr Koukolíček a "kostka ve skluzu"

Fresh Festival - Petr Koukolíček  Foto:
Fresh Festival - Petr Koukolíček
Foto: archiv Fresh Festival

Extrémní a molekulární kuchař Petr Koukolíček je „matadorem“ na Fresh festivalu už řadu let. Je průkopníkem těchto netradičních kuchyní v České republice a kromě vaření provozuje bistro a obchod s delikatesami.

Kromě toho distribuuje vlastní značku ingrediencí pro molekulární kuchyni – Molecular base a také vydal knihu: Molekulární gastronomie – avantgarda na vašem stole

Petrovi jsme položili pár otázek k jeho profesi a našemu festivalu…

Fresh Festival - Petr Koukolíček 4 Foto:

Jak jste se dostal k profesionálnímu vaření? Kdy nastal ten zlom, který rozhodl, že se tím budete živit?

Začalo to už v dětství, chuť vařit. Že se tím budu jednou živit, bylo jisté už v učení.

Na Bosch Fresh Festivalu povedete kulinářský workshop. Jaké jídlo budete pro návštěvníky vařit?

Bude to takový rychlokurz molekulární gastronomie.

Co se vám na téhle akci líbí?

Nejvíc se mi líbí pohoda a propojení kvalitního jídla, lahodného pití s dobrou zábavou.

Kde berete inspiraci pro nové recepty?

V hlavě, a koukám kolem sebe, to je asi nejdůležitější.

Jakou kuchyni vaříte doma?

Jíme všechno, je to podle nálady a času, někdy středomořskou kuchyni, někdy českou klasiku, někdy zase něco z Asie.

Článek

Pomalu pečený medvěd na zelenině a tmavém pivu Foto:

Na BOSCH FRESH FESTIVALU můžete ochutnat medvědí maso nebo štíra

Gurmánský Bosch Fresh Festival, který se koná letos již pošesté ve čtyřech městech (Praha, Brno, Plzeň, Pardubice), nabídne kromě klasických gastronomických pochoutek a...

Na čem si rád pochutnáte?

Asi na pečené kachýnce.

Je profesionální vaření o tréninku nebo i talentu?

Talent je dost důležitý, kreativita není k zahození a trénink to je celoživotní.

Fresh Festival - Petr Koukolíček  Foto:

Chcete si vyzkoušet molekulární kuchyni doma? Petr se s námi podělil o jeden ze svých receptů:

Fresh Festival - Petr Koukolíček 5 Foto:

Kávová špageta

• 240 g filtrované kávy

• 10 g cukru

• 4,8 g Aga-base

1. Uvařenou kávu smíchejte s Aga-base, zahřejte na 90 °C, poté seberte pěnu.

2. Směs natáhněte do stříkačky, kterou naplňte hadičku. Naplněnou hadičku ponořte do vody s ledem a nechte několik sekund ztuhnout.

3. Ztuhlou kávu vytlačte druhou stříkačkou naplněnou vzduchem.

4. Servírovat můžete například v kombinaci se smetanovým kaviárem.

Již tento víkend 25.–26. června se koná poslední letošní Bosch Fresh Festival, tentokrát v Praze v parku na Vítkově! Čeká na vás skvělá atmosféra, výborné jídlo a pití, zábavné cooking show známých kuchařů (včetně Zdeňka Pohlreicha) a spousta dalších "laskomin".

Více informací najdete na www.freshfestival.cz.

Článek

Bosch Fresh Festival poprvé ve čtyřech městech  Foto:

Bosch Fresh Festival nabídne nevšední lahůdky ve čtyřech městech

Největší kulinářský festival se kromě tradiční Plzně, Pardubic a Prahy rozrůstá letos poprvé i do jihomoravské metropole. Právě Brno odstartuje tento gurmánský svátek už...
Videa

reklama

reklama