Zmrzlinová věž s mandlovým pískem a kávovými zrny

Doba přípravy:
Počet porcí: 2
Zmrzlinová věž s mandlovým pískem a kávovými zrny  Foto:
Zmrzlinová věž s mandlovým pískem a kávovými zrny
Foto: Instagram a archiv FTV Prima

Pokud nejste fanda do pečení, i tak můžete připravit slavnostní dezert, který si zaslouží ovace. Zkuste efektní věže ze smetanové zmrzliny s ovocem, mandlemi a kávovými zrny v čokoládě.

Kulinární pořad Karolína, domácí kuchařka sledujte každou neděli na Prima LOVE!

Suroviny
kulaté máslové sušenky 2 ks
karamelová nebo ořechová zmrzlina 4 kopečky
datlový sirup
kávová zrna v čokoládě 1 hrst
loupané mandle 100 g
čerstvé lístky lichořešníce (nebo jiné jedlé květy)
různobarevné drobné ovoce (borůvky, maliny, lesní jahody, rybíz...)
Postup
1

Mandle nasekejte v sekáčku, dokud nebudou mít strukturu písku. Pak je dejte na suchou pánev, rozpalte ji a několikrát protřeste, aby se mandlový písek mírně opražil. Nechte ho vychladnout, pokud ho budete používat už za chvíli, přesypte ho z horké pánve na studený talíř.

2

Nechte si také vychladit talíře na zmrzlinu, pokud máte v místnosti teplo, dezert vydrží déle pěkný. Studené talíře pak posypte studeným mandlovým pískem.

3

Na okraje posypané plochy dejte do prstence drobné ovoce, prostřídejte ho s kávovými zrny a lístky lichořeřišnice. Poté si do středu talířku dejte kopeček zmrzliny, opatrně ho přiklopte sušenkou a na ni dejte další kopeček zmrzliny. Zmrzlinovou kupoli ozdobte datlovým sirupem a její vrcholek kávovým zrnem.

Zmrzlinová věž s mandlovým pískem a kávovými zrny  Foto: Zmrzlinová věž s mandlovým pískem a kávovými zrny; foto: archiv FTV Prima / Karolína domácí kuchařka

Zmrzlina není jen výsadou léta, chladivý dezert si můžete dopřát celoročně!


Videa

reklama

reklama