Zmrzlina z avokáda a banánu s čokoládovo-pistáciovými oplatkami

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Zmrzlina z avokáda a banánu s čokoládovo-pistáciovými oplatkami Foto:
Zmrzlina z avokáda a banánu s čokoládovo-pistáciovými oplatkami
Foto: profimedia.cz

Pokud máte rádi zmrzlinu, pak si ji rozhodně zkuste připravit i sami. Nad poctivou domácí zmrzlinu totiž není!

Podívejte se na návodné video, jak jednoduše připravit avokádo na další vaření:

Suroviny
banán 2 ks
med 1/4 hrnku
mléko nebo kokosové mléko 300 ml
kondenzované mléko 385 g
zmrzlinové oplatky 8 ks
tmavá čokoláda 100 g
mleté pistáciové oříšky 50 g
Postup
1

Do mixéru dejte avokádo, banán, med a citronovou šťávu a umixujte na hladkou kaši. Vmíchejte mléko a kondenzované mléko.

2

Nalijte směs do zmrzlinového strojku a postupujte podle instrukcí, potom dejte směs do vzduchotěsné nádoby a nechte důkladně zmrznout. Nebo můžete mrazit ve vzduchotěsné nádobě 3 hodiny a každých 30 minut směs promíchat, abyste odstranili krystalky vody, až do úplného zamrznutí.

3

Když je zmrzlina hotová, rozpusťte na pánvi čokoládu a do misky dejte mleté pistácie. Každou oplatku namočte v čokoládě a potom do oříšků. Nechte čokoládu ztuhnout a podávejte se zmrzlinou.

Zmrzlina z avokáda a banánu s čolkoládovo-pistáciovými oplatkami Foto:

Zmrzlina z avokáda a banánu s čokoládovo-pistáciovými oplatkami, foto: Profimedia.cz

Uložit

Videa

reklama

reklama