Žloutkový krém s ovocem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
ČVSPŽ – žloutkový krém

Tento lahodný moučník pochází z Itálie, kde ho znají pod názvem Zabaione. Fantastickou chuť získáte jednoduchým spojením pouze tří surovin, které doplníte čerstvým ovocem podle chuti.

Už za týden, 2. listopadu si tento recept můžete vyzkoušet naživo přímo se Zdeňkem Pohlreichem v nové kulinární show Česko vaří s Pohlreichem!


Suroviny
žloutky z čerstvých vajec 8 ks
dezertní víno (např. marsala) 4 lžíce
cukr 4 lžíce
čerstvé ovoce (sezónní ovoce, např. borůvky, maliny nebo ostružiny) 300 g
moučkový cukr na posypání
lístky čerstvé máty na ozdobu
Postup
1

Předehřejte troubu na 190 °C. Jelikož budete dezert zapékat, nastavte program trouby na pečení s horní spirálou.

2

Žloutky oddělte od bílků a dejte do misky. Misku postavte na vodní lázeň.

3

K žloutkům přidejte cukr a 4 lžíce dezertního vína. Nad mírným žárem hbitě vyšlehejte všechny ingredience do hustého krému. Odstavte z vodní lázně.

4

Připravte si menší zapékací misku a rozložte do ní ovoce dle chuti. Krém nalejte na ovoce a dejte do předehřáté trouby asi na 5 minut.

5

Díky zapnuté horní spirále se na povrchu krému utvoří krusta a uvnitř zůstane vláčný.

6

Hotový dezert servírujte ozdobený lístky čerstvé máty a zlehka posypaný moučkovým cukrem.

Žloutkový krém s ovocem  Foto: Česko vaří s Pohlreichem

Žloutkový krém s ovocem , Foto: Česko vaří s Pohlreichem

 

Česko vaří s Pohlreichem

Nová kuchařka!

Nová kniha je další z řady úspěšných kuchařských knih, které vyšly pod taktovkou "Šéfa" Zdeňka Pohlreicha. Stejně jako předešlé tituly, i tato kniha doprovází novou televizní show Česko vaří s Pohlreichem.

V knize najdete 23 kompletních menu obsahujících recepty na předkrm, hlavní jídlo a dezert. Když už ne před kamerou, tak alespoň doma zkuste se Zdeňkem uvařit nejlepší večeři vašeho života!

Videa

reklama

reklama