Zlaté vaječné kari Ou Hin

Doba přípravy:
Počet porcí: 2–4
Zlaté vaječné kari Ou Hin Foto:
Zlaté vaječné kari Ou Hin
Foto: Just Spice

Tenhle recept pochází z Barmy. Vejce v něm jsou vařená natvrdo, smažená dozlatova a podávají se s kořeněnou rajčatovou omáčkou. S trochou rýže získáte skvělé lehké rychlé bezmasé jídlo.

Suroviny
šalotka 4 ks
arašídový olej na smažení
špetka mleté kurkumy
velká vejce uvařená natvrdo 4 ks
česnek, nadrcený 4 stroužky
chilli paprička ptačí oko nebo podle chuti (koupíte v JUST SPICE) 1 ks
rajčata, jemně posekaná 4 ks
rybí omáčka 1 lžíce
zelené chilli papričky pokrájené na tenké proužky 3 ks
koriandrová nať k podávání
jasmínová rýže k podávání
Postup
1

Rozmixujte šalotky na jemnou pastu. Odložte.

2

Hlubší pánev nebo kastrolek naplňte vyšší vrstvou oleje. Rozehřejte na střední teplotu. Vsypte kurkumu a smažte 30 vteřin, než se rozvoní. Vložte vejce a smažte dozlatova. Osušte na papírovém ubrousku, překrojte napůl.

3

Slijte olej z pánve kromě dvou lžic. Přidejte rozmixované šalotky, česnek, ptačí oko a smažte minutu. Přidejte rajčata a panáka vody. Vařte 8 minut, míchejte. Vmíchejte rybí omáčku ze zelené chilli papričky. Dochuťte solí.

4

Vložte vejce a pomalu vařte 3 minuty. Posypte koriandrovou natí a podávejte s rýží.

S kořením kolem světa

Just SpiceMožná jste na tom jako my, máte rádi pestrou světovou kuchyni a leccos vám při vaření chybí. A možná jste při cestách po světě byli fascinovaní kořením na tržištích, tím pestrobarevným kaleidoskopem plným vůní. Mnohokrát jsme si z cest přivezli „něco“, o čem jsme vůbec nevěděli, nač to použít. A doma jsme hledali recepty.

Vášeň pro cestování a vášeň pro dobré jídlo je důvodem, proč jsme založili JUST SPICE, e-shop plný chutí, vůní a barev a hlavně plný koření. Na dobrém jídle záleží. A také záleží na detailu. Tedy na koření, se kterým vaříte. Přivážíme pro vás špičkové koření z celého světa, vyzkoušejte ten rozdíl.

Videa

reklama

reklama