Živáňské kotlety se zeleninou a bramborami

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Živáňské kotlety se zeleninou a bramborami  Foto:
Živáňské kotlety se zeleninou a bramborami
Foto: Karolína domácí kuchařka

Máme pro vás Prima tip: brambory, zeleninu a část uzeniny můžete promíchat v míse a nasypat do rukávu, na to rozložit maso a játra a posypat zbylou slaninou, klobásou a feferonkami.

Suroviny
kotlety bez kosti 4 ks
drůbeží, vepřová nebo králičí játra 200 g
sůl
borovička 2 lžíce
cibule 2 ks
slanina 125 g
měkčí klobása 1 ks
světle zelené papriky 4 ks
feferonka (beraní roh) 1 ks
větší brambory 4 ks
drcený kmín 1 špetka
Postup
1

Maso nakrojte na okrajích, aby se nekroutilo a trochu naklepejte, nejlépe přes fólii. Osolte, opepřete a pokropte borovičkou. Játra nakrájejte na plátky a opepřete.

2

Oloupanou cibuli a slaninu, klobásu a rajčata nakrájejte na plátky. Papriky a feferonku zbavte semen a také nakrájejte na plátky. Oloupané brambory nakrájejte na plátky, osolte, poprašte trochou drceného kmínu a promíchejte. Odstřihněte si kus pečicího rukávu a jednu stranu uzavřete. Rozložte do něj vrstvu brambor, na brambory rozložte část nakrájené slaniny a klobásy, cibuli a zeleninu, na to rozložte maso a játra posypte zbylou slaninou, klobásou a feferonkou. Rukáv uzavřete, vložte do trouby a pečte asi 40 minut při 200 stupních.

3

Chcete-li maso více opečené, rukáv nakonec propíchejte a dopečte na barvu. Po upečení rukáv zastřihněte. Živáňskou podávejte se šťávou, kterou maso a zelenina pustilo.

Živáňské kotlety se zeleninou a bramborami  Foto:

Živáňské kotlety se zeleninou a bramborami, foto: Karolína, domácí kuchařka

Karolína, domácí kuchařka – Štěstí z kuchyně

Karolína domcí kuchařka / Štěstí z kuchyně Foto:

Tato kniha navazuje na první, velice úspěšnou, kuchařku Karolíny Kamberské - Karolína, domácí kuchařka - i na její stejnojmenný populární pořad na TV Prima. Šest přehledných kapitol nabízí prověřená a nápaditá jídla pro všední i sváteční den a různé životní situace. Jídlo je pro Karolínu jistotou, která přináší do života radost - a to i tehdy, když na vás jinak dopadá hromada starostí. Proto tuto kuchařku nazvala příznačně Štěstí z kuchyně.

Inspiraci pro své recepty Karolína hledá nejčastěji v tradiční české kuchyni, ráda vychází z kuchařek z období první republiky, rozhlíží se ale i po kuchyních našich sousedů a pro nápady se občas vypraví i dál, hlavně na jih, který na nás středoevropany působí tak blahodárně... Tradiční recepty ráda přetváří do lehčí a moderní podoby, ale vždy s respektem k jejich kouzlu. Karolíniny recepty jsou přehledné, jednoduché a praktické a jsou tak lákavou inspirací pro zkušené i začínající domácí kuchařky i kuchaře.

Videa

reklama

reklama