Zimní salát tří vůní

Doba přípravy:
Počet porcí: 4–6
Zimní salát tří vůní  Foto:
Zimní salát tří vůní
Foto: Karolína domácí kuchařka

V zimě přirozeně tíhneme spíše k tepelně zpracované zelenině, ale občas je salát ze syrové zeleniny příjemně osvěžující. A důležité jsou i jeho zdravotní benefity. Máme pro vás recept na salát, který je přímo vitaminovou bombou, která se v době chřipek určitě hodí.

Sledujte kulinární show Karolína, domácí kuchařka každou sobotu v 18.10 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Suroviny
velká červená jablka 2 ks
mrkev, oloupaná 2 ks
čerstvý křen, oloupaný 2cm kousek
sezamový nebo ořechový olej 2 lžíce
med 2 lžíce
mletá skořice 1/2 lžičky
mletý zázvor 1 špetka
drcený hřebíček 1 špetka
sůl 1/2 lžičky
sušené brusinky na ozdobení
Postup
1

Kysané zelí propláchněte, tedy pokud nemáte rádi moc kyselé (kdo to má rád – může zelí jen vyždímat a šťávu přidat do salátu nebo vypít) a nechte okapat v cedníku.

2

Mezitím si nakrájejte na kostičky omytá jablka zbavená jádřinců (i se slupkou) a promíchejte je v míse s citronovou šťávou. Přidejte nahrubo nastrouhanou mrkev a jemně nastrouhaný křen, obojí předem oloupané.

3

Vykapané zelí nakrájejte na prkénku na menší kousky. Vmíchejte kysané zelí a pak i olej, med, skořici, zázvor a hřebíček.

4

Osolte a nechte alespoň půl hodiny odležet v chladničce (ale klidně i několik hodin, chutě se krásně prolnou).

5

Při podávání ozdobte sušenými brusinkami.

Zimní salát tří vůní  Foto:

Zimní salát tří vůní                                                                            Foto: Karolína, domácí kuchařka

Videa

reklama

reklama