Zelený chřest v těstíčku tempura

Doba přípravy:
Počet porcí: 2–4
Zelený chřest v těstíčku tempura Foto:
Zelený chřest v těstíčku tempura
Foto: Marek Kučera

Vyzkoušejte chřest smažený v křupavém těstíčku – ideální jako nevšední předkrm nebo ještě lépe jako pohoštění na večírek. S výborným dipem k namáčení to bude hitovka!

Suroviny
čerstvý zelený chřest 1 svazek (500 g)
rostlinný olej na smažení
Dip:
bílý jogurt 6 lžic
majonéza 2 lžíce
dijonská hořčice 2 lžíce
med 1 lžíce
Těstíčko:
kukuřičný škrob 1/2 hrnku
jedlá soda 1/2 lžičky
ledová sodovka
sůl
Postup
1

V misce smíchejte jogurt, majonézu, hořčici a med a vzniklý dip dejte stranou.

2

V hluboké pánvi rozehřejte vyšší vrstvu oleje. V míse promíchejte mouku, škrob, sodu a sůl. Vešlehejte tolik sodovky, až vznikne hladké, spíše řidší těstíčko.

3

Očištěný chřest obalujte v těstíčku, přebytek nechte okapat a chřest hned smažte v horkém oleji dozlatova. Přebytečný tuk nechte okapat na papírových ubrouscích a chřest hned podávejte s jogurtovým dipem k namáčení.

Videa

reklama

reklama