Zelený chřest s parmazánovými hoblinami

Doba přípravy:
Počet porcí: 2
Zelený chřest s parmazánovými hoblinami  Foto:
Zelený chřest s parmazánovými hoblinami
Foto: profimedia.cz

Lahůdkové jarní zelenině sluší jednoduchá příprava. Vychutnejte si jeho delikátní chuť s trochou citronu a výrazným sýrem.

Podívejte se, jak jednoduše oloupat chřest! Pokud tuto zeleninu vaříte často, doporučujeme speciální dvoubřitou škrabku, přesvědčte se, že její pořízení má smysl :) U zeleného chřestu pak stačí oloupat pouze spodní třetinu.

Suroviny
čerstvý zelený chřest 450 g
olivový olej 2 lžičky
nastrouhaná citronová kůra 1 lžička
špetka soli
čerstvě namletý pepř
parmazán 8 velkých hoblin (asi 17 g)
Postup
1

Chřestu odřízněte asi 2cm konce. Stonky rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Pokapejte je citronovou šťávou a posypte citronovou kůrou, solí, pepřem a rovnoměrně je obalte.

2

Pečte v troubě předehřáté na 220 °C asi 12 minut, až bude chřest měkký, ale stále křupavý. Asi v polovině pečení promíchejte.

3

Upečený chřest polijte citronovou šťávou, naaranžujte na talíř a ozdobte hoblinami parmazánu.

Zelený chřest s parmazánovými hoblinami  Foto: Zelený chřest s parmazánovými hoblinami, foto: profimedia.cz

Další originální recepty s citrusy najdete v jarním čísle časopisu Prima FRESH, které je právě v prodeji:

Článek

Jarní koleda s Prima FRESH  Foto:

Užijte si jarní koledu s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Zbrusu nové číslo časopisu Prima FRESH najdete v prodejní síti už od 9. března – a je plné receptů, které vám domů přivolají jaro.

Videa

reklama

reklama