Zeleninový vývar se sýrovými nočky

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Zeleninový vývar se sýrovými nočky Foto:
Zeleninový vývar se sýrovými nočky
Foto: archiv Gurmet

Chcete-li, aby polévka byla vydatnější, přidejte do ní 2–3 brambory nakrájené na stejně velké kostičky.

Suroviny
lučina 100 g
pažitka 1/2 svazku
celer 1/4 celeru
mrkev 1 ks
pórek 1 ks
máslo 1 lžíce
sůl
Postup
1

Pažitku opláchněte, osušte a buď najemno nasekejte nožem, nebo nastříhejte kuchyňskými nůžkami. Lučinu vložte do misky, přidejte polovinu nasekané pažitky, všechno lehce promíchejte a dejte do lednice ztuhnout.

2

Celer, mrkev a petržel očistěte a nakrájejte na kostičky. Pórek podélně nařízněte a dobře propláchněte. Odstraňte z něj zvadlé zelené listy a kořínky. Bílou i zelenou část pórku nakrájejte.

3

V rendlíku zahřejte máslo. Jakmile začne pěnit, přihoďte do něj zeleninu a za stálého míchání ji lehce osmažte. Osolte, opepřete čerstvě namletým pepřem, zalijte litrem horké vody a pomalu vařte pod pokličkou asi 25 minut.

4

Pomocí dvou lžiček udělejte z lučiny nočky. Obalte je v druhé polovině nasekané pažitky. Polévku nalijte do talířů a přidejte do ní nočky.

Gurmet  Vaše škola vaření

Gurmet - archiv II.Měsíčník Gurmet (dříve Chef Gurmán) patří mezi nejlepší tuzemské časopisy o vaření už řadu let. Jeho velkou předností jsou vlastní recepty z dostupných surovin a s dobře vysvětleným postupem (některé krok za krokem), které pro focení připravují zkušení foodstylisté. Jsou tedy prověřené a všechny opravdu fungují! Za dlouhou dobu svého trvání Gurmet disponuje velkým archivem receptů, ze kterého pro vás pravidelně vybíráme ty nejlepší!

V aktuálních vydáních Gurmetu najdete řadu rubrik s klasickými či moderními tuzemskými i zajímavými regionálními pokrmy. Kromě domácích časopis představuje také jídla ze světových kuchyní (letos odstartoval projekt Gurmet kolem světa) a nezapomíná ani na zdravou výživu nebo vaření s dětmi a pro děti. Obsah Gurmetu doplňují zajímavé informace o známých, méně známých a sezonních surovinách, gastronomických trendech, dobrých restauracích či novinkách na trhu. Nenašli jste informaci, která vás zajímá? Ptejte se, odpověď najdete v poradně. S Gurmetem můžete také vyhrát v soutěžích nebo získat odměnu za dopis či výhodné předplatné. Přihlásit se můžete rovněž na kurzy vaření, které časopis pořádá každý měsíc (více na www.igurmet.cz).

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.

Videa

reklama

reklama