Zeleninový quiche

Doba přípravy:
Počet porcí: 12
Zeleninový quiche Foto:
Zeleninový quiche
Foto: isifa.com

Slané koláče s lahodnou sýrovou náplní jsou velmi oblíbené a skvěle se hodí na zahradní party. Zvlášť když do nich přidáte zeleninu ze zahrádky :)

Suroviny
Těsto
mouka 250 g
droždí 1/2 kostky
sůl 1 lžička
mléko 4–6 lžic
máslo 50 g
Náplň
mrkev 3 ks
máslo 1 lžíce
pórek 1 ks
zelená paprika 2 ks
naklíčené sójové boby 100 g
smetana ke šlehání 125 ml
vejce 2 ks
ementál 100 g
sůl
čerstvě namletý černý pepř
Postup
1

Na kynuté těsto dejte do mísy mouku, droždí, mléko a změklé máslo. Vařečkou a rukama zpracujte hladké těsto, přikryté je odstavte na teplé místo a nechte asi 30 minut kynout.

2

Mrkev nakrájejte na tenké plátky, očištěný a omytý pórek nakrájejte na kroužky. Rozpalte máslo na pánvi a krátce na něm poduste mrkev a pórek. Paprikové lusky rozčtvrťte, vyčistěte, omyjte a nakrájejte na nudličky. Sójové boby v cedníku omyjte a nechte důkladně odkapat.

3

Těsto ještě krátce prohněťte, na lehce pomoučené ploše je rozválejte do kruhu velikosti pečicí formy. Formu vymažte trochou tuku, vložte do ní těsto a dokola ho do rohů natlačte. Na něj rozprostřete zeleninu. Našlehejte créme fraîche se smetanou a vejci. Nastrouhaný ementál vmíchejte do směsi, ochuťte solí, pepřem a nalijte na zeleninu.

4

V troubě předehřáté na 200 °C (plynová stupeň 3, horkovzdušná 180 °C) pečte asi 40 minut. Poté vyjměte quiche z formy a servírujte.

Videa

reklama

reklama