Zeleninové placky s jogurtovým dipem

Doba přípravy:
Počet porcí: 20 placiček
Zeleninové placky s jogurtovým dipem Foto:
Zeleninové placky s jogurtovým dipem
Foto: Na talířek - Petra Novotná

Znáte ty situace, kdy v lednici zbývá už jen pár kousků zeleniny, která má svůj nejlepší čas za sebou. Nemůže být plesnivá nebo nahnilá, takové kousky zeleniny rovnou vyhazujte. Všechny ostatní zbytky můžete zadělat do naprosto bombastických placiček, které si děti zamilují.

Suroviny
mrkev 2 ks
cuketa 1 ks
brambory 3 ks
vejce 3 ks
plnotučné mléko 3 lžíce
sůl
tymián
bílý jogurt (osolený a opepřený)
Postup
1

Všechny ingredience nastrouhejte do velké misky. Tohle můžete udělat vy nebo food procesor. Ten to zvládne levou zadní zhruba za dvě minuty.

2

Přidejte mouku, vajíčka a trochu mléka a pečlivě promíchejte, aby se všechny suroviny propojily. Potom osolte, opepřete a přidejte tymián.

3

Rozehřejte pánev s olivovým oleje a jakmile bude i olej horký, dávejte na něj malé placičky (zhruba lžíce směsi). Opečte z obou stran a když je vyndáte z pánve, pokládejte je na ubrousek, aby se vysál přebytečný tuk.

4

Servírujte spolu s jogurtovým dipem.

Zeleninové placky s jogurtovým dipem Foto:

Zeleninové placky s jogurtovým dipem Foto:

Zeleninové placky s jogurtovým dipem, foto: Na talířek – Petra Novotná

Na talířek.cz Foto: Co si dáme na talířek?

Jmenuji se Petra, jsem Ambassador ve společnosti Jamie Oliver Food Revolution a se svojí dcerou Lindou vám chci ukázat, že vaření s dětmi může být skvělá zábava. Pojďme děti přirozeně naučit jíst dobře, poznat kvalitní suroviny, nestresovat je tím, co můžou a nemůžou, a hlavně se naučme užít si společný čas v kuchyni.

Na našem společném blogu Natalířek.cz najdete recepty, videa, postřehy a tipy, které vám snad přinesou tu správnou inspiraci pro vaření s dětmi a pro děti.

Videa

reklama

reklama