Zeleninové kari

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Zeleninové curry Foto:
Zeleninové curry
Foto: Vlado Kníž

V dalším díle pořadu Teď vaří šéf vám Zdeněk Pohlreich dokáže, že i bezmasá jídla jsou skvělá a rozhodně stojí za to, je zařadit do svého jídelníčku. Doplňte zeleninové kari rýží, posypejte ho čertsvým koriandrem a máte hotovo.

Sledujte novou řadu kulinární show Teď vaří šéf!, každou neděli v 18.00 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Suroviny
kokosové mléko
mini cukety 4 ks
mladé lilky 2 ks
mrkev 1 ks
žampiony 2 ks
šalotka 2 ks
chilli papričky
česnek 1 stroužek
citronová tráva
čerstvý koriandr
semínka římského kmínu
semínka koriandru
celý černý pepř
sůl
Postup
1

Rozehřejte hlubokou pánev a nechte na ní provonět všechna semínka. Pak směs přesypte do hmoždíře a rozmělněte. Přisypte kurkumu, skořici a černý pepř. Všechno koření zpracujte v jemný prášek.

2

Na pánvi nechte rozehřát olivový olej a lehce na něm orestujte rozdrcený stroužek česneku. Postupně přidejte růžičky květáku, nakrájený zázvor, cuketu, lilek a mrkev. Osolte, opepřete a přisypte směs koření.

3

Zalijte kokosovým mlékem. Citronovou trávu poklepejte nožem z obou stran, aby pustila šťávu, a vložte na pánev spolu s nakrájenými žampiony a šalotkami. Znovu přilijte kokosové mléko a přidejte nakrájenou chilli papričku.

Zeleninové curry Foto:

Zeleninové curry Foto:

Zeleninové kari, foto: Vlado Kníž

Podívejte se na videorecept a vařte přímo se Šéfem: 

 


Videa

reklama

reklama