Zeleninové balti

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Zeleninové balti Foto:
Zeleninové balti
Foto: profimedia.cz

Balti je indické jídlo, pojmenované po kovových miskách (balti), ve kterých se nejen vaří podobně jako ve woku, ale rovnou se v nich i servíruje.

Suroviny
cibule 1 ks
balti kari pasta 3 lžíce
pastinák 2 ks
dýně 500 g
nasekaná rajčata 1 plechovka
zeleninový vývar 500 ml
květák 8 růžiček
mladé fazolové lusky 60 g
Postup
1

V balti nebo woku rozehřejte olej, přidejte cibuli a pár minut ji opékejte. Přidejte kari pastu a 1 minutu restujte.

2

Přidejte nakrájený pastinák, dýni, rajčata a vývar a na mírném ohni 10 minut vařte.

3

Přidejte květák a vařte dalších 5 minut, dokud všechna zelenina nebude měkká. Podávejte s rýží nebo chlebovými plackami.

4

Prima tip: Nemáte-li pastinák a dýni, můžete použít batát a mrkev.

Zeleninové balti Foto:

Zeleninové balti, foto: Profimedia.cz

Videa

reklama

reklama