Zeleninová polévka s pečenými rajčaty

Doba přípravy:
Počet porcí: 4–6
Zeleninová polévka s pečenými rajčaty Foto:
Zeleninová polévka s pečenými rajčaty
Foto: isifa.com

Hustá zeleninová polévka je v těchto měsících ideální. Zasytí vás, zahřeje a navíc je prakticky dietní. Pomyslnou třešničkou na dortu je červená čočka, která je velmi zdravá.

Suroviny
oválná rajčata, rozpůlená 6 ks
červená čočka 250 g
česnek 3 stroužky
pórek 3 ks
řapíkatý celer 3 stonky
mrkev 3 ks
tymián
domácí zeleninový vývar 1,5 l
hladkolistá petržel
Postup
1

Do pekáče narovnejte rozpůlená rajčata, pokapejte olivovým olejem, ochuťte solí a pepřem a grilujte je, dokud se konečky nezačnou zbarvovat.

2

Všechny zbývající ingredience dejte do velkého hrnce, přiveďte k varu a na mírném ohni vařte asi 20 minut nebo dokud nebude čočka uvařená a měkká.

3

Tyčovým mixérem rozmixujte pečená rajčata a přidejte je do polévky. Teď můžete polévku ochutnat a upravit mixérem její texturu podle vaší chuti. Dochuťte, zasypte nasekanou petrželkou a podávejte vařící.

Zeleninová polévka s pečenými rajčaty Foto:

Zeleninová polévka s pečenými rajčaty                                                                    Foto: isifa.com

Videa

reklama

reklama