Zelenina pečená v balíčku s kuřetem nebo klobásou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Zelenina pečená v balíčku s kuřetem nebo klobásou  Foto:
Zelenina pečená v balíčku s kuřetem nebo klobásou
Foto: archiv Albert

Oheň dodá pečené zelenině svou specifickou příchuť, které doma v troubě nedocílíte. Pokud ji upečete v balíčku spolu s masem nebo klobáskou, chutě se fantasticky propojí.

Článek

Fazolový pekáček s párky Foto:

18 skvělých receptů na chatu!

Období výjezdů na chatu je tu! Máme pro vás několik receptů, které můžete během relaxování v přírodě vyzkoušet :)
Suroviny
jarní cibulky 4 ks
bavorské klobásky nebo kuřecí stehna 4 ks
lilek 1 ks
cuketa 1 ks
předvařené kukuřičné klasy 2 ks
mix mini paprik 450 g
olivový olej 4 lžíce
lístky čerstvé bazalky
sladká mletá paprika
sůl a čerstvě namletý pepř
Postup
1

Pokud jste si vybrali recept s klobásou, pak nakrájejte cibulky a klobásy na špalíčky, lilek a cuketu na půlměsíčky, kukuřici na kolečka, rajčata a papriky přepulte. Zakápněte olejem, přidejte bylinky, papriku, osolte, opepřete a promíchejte. Rozdělte na čtyři připravené archy alobalu a důkladně zabalte do pevných balíčků.

2

Alobal se zeleninou položte na mřížku a nechte grilovat asi deset minut. Poté balíček otevřete a grilujte, dokud nebude klobáska i zelenina pěkně opečená.

3

Pokud se rozhodnete pro kuřecí stehna, okořeňte je zvlášť a následně přidejte k zelenině. Balíček na ohni opékejte 40 minut a pak teprve otevřete a dopečte kůrku.

PRIMA TIP: Tohle jídlo můžete samozřejmě připravit i doma v troubě, jen nebude mít tu specifickou zauzenou vůni :) Balíčky můžete péct v troubě předehřáté na 180 stupňů, ke konci pečení je otevřete a nechte zapéct dohněda. Pro jistotu umístěte pod mřížku pekáček, pro případ, že by z balíčků odkapávala šťáva.

Zelenina pečená v balíčku s kuřetem nebo klobásou  Foto: Zelenina pečená v balíčku s kuřetem nebo klobásou; foto: archiv Albert

Videa

reklama

reklama