Zelenina pečená na sicilský způsob

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Zelenina pečená na sicilský způsob Foto:
Zelenina pečená na sicilský způsob
Foto: isifa.com

Ideální letní příloha. Podávejte ji teplou s grilovaným nebo pečeným masem nebo rybou, nebo jako vegetariánské jídlo, do kterého přidáte ještě plechovku malých fazolí.

Suroviny
malé šalotky, oloupané 12 ks
česnek 1 palička
lilek, na kostky 1 ks
olivový olej 4 lžíce
piniové oříšky 2 lžíce
sultánky 2 lžíce
zelené olivy plněné citronem 200 g
Postup
1

Troubu předehřejte na 200 °C, u plynové na stupeň 6. Do pekáče dejte celé šalotky, neloupané stroužky česneku a lilek. Pokropte asi polovinou oleje a pečte 50 minut až 1 hodinu, dokud šalotky nezačnou hnědnout. Potom přidejte rajčata a piniové oříšky, pokropte zbytkem oleje a pokračujte v pečení dalších 20–30 minut.

2

Přidejte sultánky a olivy, pokropte balzamikovým octem, jemně promíchejte a ozdobte bazalkovými listy.

Zelenina pečená na sicilský způsob Foto: isifa.com

Zelenina pečená na sicilský způsob. Foto: isifa.com

 

Videa

reklama

reklama