Vše (10)|Brambory (10)|Bylinky (10)|Chřest (7)|Cibule (10)|Cuketa (9)|Dýně (10)|Houby (10)|Kořenová (10)|Květák (10)|Lilek (10)|Listová (10)|Rajčata (10)|Česnek (6)
Milánské risotto se zeleným chřestem  Foto:
Milánské rizoto aneb Risotto alla Milanese je tradiční italský pokrm. V podstatě jde o nejjednodušší formu krémového rizota, které je ochucené vzácným šafránem, jenž mu dodá nejen chuť a vůni, ale i...
Špenátový quiche z piškotového těsta Foto:
V krásné kuchařce La Buchta najdete přes 60 receptů z jednoho jednoduchého piškotového těsta. Kromě dortů, koláčů, muffinů nebo cukroví můžete připravit i několik slaných dobrot – například tento...
Pečená ryba s medvědím česnekem a bramborami Foto:
Siven je ryba, která je hodně podobná pstruhovi potočnímu. Také má na bocích „kropenatou duhu“. Stejně tak jako pstruh se siven peče, griluje, smaží a pošíruje. Bývá větší, má lahodné, lososově...
Jarní minestrone s kuřecími knedlíčky  Foto:
Známá italská polévka má mnoho podob a sezonních verzí. Zahušťuje ji spousta zeleniny a těstoviny, přesto má lehkost vývaru, v němž se spojí vůně a chutě všech surovin. Nebojte se je obměňovat podle...
Naložený hermelín s pestem z medvědího česneku  Foto:
Užijte si sezonu medvědího česneku naplno! Vyražte do lesů a hájů a nasbírejte si tuhle volně rostoucí bylinku s chutí česneku. Výborně se hodí nejen do pesta, ale jen tak, na čerstvý chléb potřený...
Miso rizoto s houbami a máslem  Foto:
Toto rizoto je moderní japonská verze italské klasiky. Pokrm můžete připravit z různých druhů zeleniny, např. dýně a cukrového hrášku, pokud neseženete asijské houby, nahraďte je hlívou ústřičnou....
Špenát z kopřiv  Foto:
Užijte si naplno krátkou sezonu, kdy se dají nasbírat mladé výhonky kopřiv, a připravte si z nich výtečný "špenát". Je pikantní (a pozor, kopřivy po spaření už nepálí), jemný a opravdu...
Cuketové špagety s kuřecími kuličkami s fetou a kapustou  Foto:
Špagety nastrouhané z chuťově neutrální cukety zažívají obrovský boom! Pokud nemáte spiralizér, můžete koupit jednoduchou škrabku na julienne nudličky, s kterou zeleninové nudle také zvládnete...
Jehněčí na rozmarýnu a pečené brambory  Foto:
Jehněčí k oslavám svátků jara neodmyslitelně patří. Vyzkoušejte oblíbený recept Karolíny Kamberské s voňavým rozmarýnem, česnekem a rajčaty a k masu podávejte výtečné pečené brambory.
Vajíčkový salát s ředkvičkami a medvědím česnekem  Foto:
Přinesly vám děti z koledy plný košík vajec natvrdo? Připravte z nich tento dokonalý jarní salát, který je díky ředkvičkám a medvědímu česneku lehce pikantní a krásně svěží.
Videa

reklama

reklama