Vše (10)|Brambory (10)|Bylinky (10)|Chřest (10)|Cibule (10)|Cuketa (10)|Dýně (10)|Houby (10)|Kořenová (10)|Květák (10)|Lilek (10)|Listová (10)|Rajčata (10)|Česnek (8)
Pečené avokádové hranolky s limetovou omáčkou  Foto:
Tyto hranolky jsou naprosto netušený zázrak, momentálně představují moji nejzamilovanější úpravu avokáda a nabízejí příjemnou obměnu hranolků z batátů. Miluji kontrast mezi měkkými, krémovitými...
Uzené kuře s červenou řepou, kroupami a čočkou  Foto:
Tohle jídlo je rychlé, plné rozmanitých chutí a různých konzistencí a je neskutečně dobré. Udělejte ho rovnou plnou mísu, až půjdete na nějakou garden párty.
Bramborové placky s jablečným pyré  Foto:
Zkoušeli jste někdy, kolik škrobu je v tekutině vymačkané z brambor? Tento produkt fotosyntézy rostlin se při vaření používá pro zahuštění, a proto tyhle bramboráky vůbec nepotřebují mouku.
Opékaný lilek s česnekem, citronem a granátovým jablkem  Foto:
V kuchyních zemí Středního východu má lilek nezastupitelnou roli. V tomto pokrmu, který je pokládán za svého druhu salát a podává se jako součást mezze, jakési předkrmové tabule, skvěle vynikne chuť...
Nakládaná kotleta s květákovým salátem  Foto:
Ke grilované kotletě nemusí být vždy chleba, hořčice nebo brambory na milion způsobů. Třeba takový květákový salát z celého jídla udělá dokonalou harmonii těla i duše.
Pastiňákový krém s gorgonzolou a croissantovými krutony  Foto:
Pastiňák je nedoceněná zelenina, kterou využíváme maximálně do vývarů a do svíčkové omáčky, a přitom má velmi příjemnou, lehce nasládlou a zárověň kořenitou chuť. V krémové polévce s chuťově výraznou...
Zelená šakšuka s máslovým jogurtem  Foto:
Tohle grandiózní zeleninové jídlo z kuchyně Tuniska, Alžíru i Izraele se stalo v poslední době velkou událostí.
Ceviche z manga a žampionů  Foto:
Ceviche z hub je neskutečně lehké, plné chuti a dokáže krásně osvěžit. Houby se nejprve marinují v úžasné směsi limetové šťávy, zázvoru, chilli a olivového oleje, pak se pokladou šťavnatými kousky...
Řepové risotto s gorgonzolovou omáčkou  Foto:
Hodně výrazná barva a velmi delikátní chuť... Toto italské rizoto je překvapivě jednoduché a opravdu efektní jídlo, kterým doma zaručeně ohromíte. Vsaďte na správnou rýži, kvalitní sýry a domácí...
Kuskusový salát s pečenou zeleninou a sýrem feta  Foto:
Kuskus je vlastně těstovina – hrubá krupice ze semoliny (tvrdé pšenice). Jeho příprava je směšně jednoduchá a skvěle funguje jako základ pro další suroviny. Tento salát bude skvělý třeba na letní...
Videa

reklama

reklama