Vše (10)|Brambory (10)|Bylinky (2)|Chřest (6)|Cibule (8)|Cuketa (6)|Dýně (10)|Houby (10)|Kořenová (10)|Květák (10)|Lilek (10)|Listová (6)|Rajčata (10)|Česnek (6)
Šakšuka Foto:
Původně libanonská šakšuka je zeleninový pokrm, v němž nesmějí chybět rajčata, papriky a vejce (podobnost s „naším“ lečem není tak úplně náhodná).
Chilli con CukrFree  Foto:
Připravte si variaci na oblíbené chilli con carne podle receptu Janiny Černé z blogu CukrFree. Vynikajicí hřejivé jídlo je skvělou volbou i pro větší společnost, třeba na horách :)
Tomatové smaženky Santorini s jogurtem  Foto:
Tahle pocta rajčatům se dá vyjádřit jediným slovem: božská. Pokud jste někdy byli v Řecku, pak je dost možné, že jste na tyto tomatové smaženky narazili. Jsou připravovány na mnoha řeckých ostrovech...
Polévka z pečené červené papriky s cizrnou a bylinkami  Foto:
K přípravě této polévky potřebujete pečenou červenou papriku zavařenou ve vodě a octě, nikoli v oleji, a kupujte pouze papriky v kvalitním skle. Pamatujte, že jsou hlavními hrdinkami této polévky a...
Fenyklový koláč s rajčaty  Foto:
Pečením fenykl nádherně zkaramelizuje a získá ještě lepší chuť. Teplý slaný koláč je skvělý jako večeře nebo pohoštění na večírek.
Rajčatová polévka s pečeným květákem a brokolicí  Foto:
Konečně rajská, ve které je do čeho kousnout. Brokolice a květák pečením změknou a zároveň zůstanou trochu křupavé. Základem úspěchu jsou vyzrálá šťavnatá rajčata, pokud je už nemáte ve sklepě,...
Bramborový salát s cherry rajčátky, cizrnou a koprem  Foto:
Jak se blíží Vánoce, zvyšuje se i chuť na bramborový salát :) Ke kaprovi asi většina z nás vsadí na osvědčenou klasiku, ale právě teď můžete ještě experimentovat a zkoušet nové variace na naši...
Sexy curry kečup  Foto:
Může být kečup sexy? No, tak jako jak se to vezme, ale je fakt, že této kombinaci prostě neodoláte. S kari kečupem se můžete setkat třeba v Německu, jak jinak než u "curry wurstu" – a...
Grilované jehněčí kotletky na rozmarýnovém ratatouille  Foto:
Jehněčí maso je velmi oblíbené ve Středomoří a právě tímto regionem se kuchař Martin Kincl inspiroval při přípravě tohoto receptu. Jemné maso z mladých zvířat doplnil výraznou zeleninovou přílohou...
Videa

reklama

reklama

\n