Zelené rybí kari

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Zelené rybí kari Foto:
Zelené rybí kari
Foto: blog Tvoříme domov

Na tohle zelené rybí kari můžete skvěle zužitkovat i mražené filé, které seženete v relativně dobré kvalitě klidně v supermarketu. Samozřejmě, pokud budete chtít využít čerstvé filety, tím lépe. ;)

Článek

Zeleninové kari z Keraly, © 2012 Jamie Oliver Enterprises Limited Foto:

21x kari v hlavní roli

Sbíhají se vám sliny jen při pouhém pohledu na misku voňavého kari? Tak dnes je váš šťastný den, připravili jsme výběr těch nejlepších receptů!
Suroviny
rybí filé z volného lovu, např. treska 500 g
šalotka 2 ks
zelená kari pasta 3 lžíce
kokosové mléko 1 plechovka
kurkuma 1/2 lžičky
voda 1/2 hrnku
kukuřičný škrob 1 vrchovatá lžička
mražený hrášek 1/2 hrnku
hrst fazolových lusků
hrst kešu ořechů, nasucho pražených
jarní cibulka 2 ks
limetka
sůl, pepř
basmati rýže k podávání
Postup
1

Troubu předehřejte na 180 °C. Ve velké pánvi vhodné do trouby rozpalte olivový olej. Šalotku nasekejte najemno a na oleji ji nechte zesklovatět. Poté přidejte kurkumu a kari pastu. Za stálého míchání 2 minuty smažte.

2

Zalijte částí kokosového mléka a pořádně promíchejte, poté vlijte i zbytek plechovky. Přiveďte k varu. V části vody rozmíchejte kukuřičný škrob a vlijte do pánve.

3

Přilijte i zbytek vody a promíchejte. Dochuťte solí a pepřem. Znovu přiveďte k varu a vložte osolené a opepřené rybí filé.

4

Vložte do trouby. Po 10 minutách pánev vyndejte, vsypte hrášek a fazolové lusky a vložte zpět do trouby. Pečte dalších 20–30 minut, dokud maso není hotové.

5

Do misek rozdělte rýži, rybí kari, posypte praženými kešu ořechy, nasekanou jarní cibulkou a přidejte skrojek limetky.

Zelené rybí kari 2 Foto: Zelené rybí kari; foto: blog Tvoříme domov

Tvoříme domov Foto:

Doma chutná nejlépe!

Blog Tvoříme domov vznikl z jednoho zásadního důvodu – abych se na mateřské nezbláznila. Jsem obyčejná holka s běžnými zájmy, která však pohlíží na jídlo jako na svátek. Mám úctu k surovinám, které nechci „zabít“ zbytečnými průmyslovými produkty. Moje recepty jsou proto velmi jednoduché, často jen ze základních surovin a vždy bez chemie.

Chci ukázat, že zdravé jídlo nebo jeho varianty nemusí být jen podivně vypadající hrouda na talíři. Zároveň však vím, že občas přijde den, kdy si prostě musíme dopřát nějaké bolestné (takové mám tak třikrát do týdne :). Z toho důvodu jsem si oblíbila dezerty nebo chcete-li sladkosti, které poskytnou vše, co naše nervy potřebují, aniž bychom z nich museli mít velké výčitky. Bílou mouku vždy doplním tou celozrnnou, bílý cukr nahrazuji třtinovým nebo jej nepoužiji vůbec a sladím třeba datlemi.

Můj pohled na jídlo je možná jiný, nicméně nijak extrémní. Prostě vyznávám zdravý rozum. Protože bez buřtu pečeného nad ohněm to v létě prostě nejde!

Videa

reklama

reklama